Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2015

«Ο... τύπος την κοπανάει»!..


Μέχρι τις εκλογές θα έχει γίνει αντιμνημονιακός...

Όλη η συνέντευξη Μειμαράκη στον ALPHA
Μέχρι να πάμε σε εκλογές, ο Τσίπρας θα εμφανιστεί αντιμνημονιακός, δηλώσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή που έδωσε στον...Άντωνη Σρόιτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Κανείς δεν...
μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί πάμε αυτή την περίοδο σε εκλογές» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως, αν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη χθεσινή του συνέντευξη ερωτήθηκε πολλές φορές, ωστόσο δεν απάντησε. Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε ειρωνικά: «Ο Τσίπρας είχε χαθεί 6-7 μέρες, ευτυχώς έχετε (σ.σ. στον Alpha) και την κυρία Νικολούλη...».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Μου φάνηκε αμετανόητος, δεν μπορεί να βρει τις απαντήσεις που απαιτούνται, γιατί μας πάει σε εκλογές, αφού υπέγραψε τη συμφωνία;».

Σε ό,τι αφορά στο μνημόνιο, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε πώς να αισθανόταν ο κ. Τσίπρας τη στιγμή που την υπέγραψε και πρόσθεσε: «Τώρα τι λέει; Δώστε μου εντολή να αλλάξω την συμφωνία που υπέγραψα; Όπως το πάει, στο τέλος -μέχρι να γίνουν εκλογές- θα γίνει αντιμνημονιακός».

Οι εκλογές, όπως εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, πρέπει να έχουν το χρόνο τους για να εξηγηθούν τα ζητήματα που καλούνται να ψηφίσουν οι πολίτες. «Πάμε να ζητήσουμε ψήφο για κάτι που ψηφίστηκε σε μία μέρα, στις 14 Αυγούστου, και που πολύς κόσμος, επειδή ήταν και καλοκαίρι και έλειπε σε διακοπές, δεν έχει καταλάβει για ποιο λόγο καλείται να ψηφίσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε για τον κ. Τσίπρα: «Αυτός κυβερνάει όπως θέλει, με τις δικές μας ψήφους, όλοι το κατάλαβαν αυτό. Αναλαμβάναμε μεγάλο κόστος και βάρος, όμως του λέγαμε να μην μας έχει στο τσεπάκι του, να μην είναι αλαζονικός, γιατί με 250 ψήφους μπορούσε να βρει ένα τρόπο να κυβερνήσουμε».

«Ο άνθρωπος 12 Ιουλίου είχε στο μυαλό του να κάνει εκλογές, ενώ σε εμάς έλεγε ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, για να τη φέρει τελικά στις 13 Αυγούστου» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε πως «η συμφωνία όπως ψηφίστηκε αποτελεί νόμο του κράτους και θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κυβέρνηση».

Όσον αφορά στα εσωκομματικά της ΝΔ, από τη στιγμή που ο ίδιος είναι μεταβατικός πρόεδρος, ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει: «Δεν έχει σχέση η πρωθυπουργία με τα εσωκομματικά» και σημείωσε πως, αν λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές, θα κάνει κυβέρνηση «με ικανούς και άξιους, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, δεν με νοιάζει καθόλου» υπογράμμισε.

Επιπλέον, σημείωσε πως η ΝΔ είναι «η πιο συμπαγής πολιτική δύναμη που υπάρχει σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτος, κάθε μέρα παραιτούνται, έφυγαν βουλευτές, ο γραμματέας, στελέχη, δεν μπορεί να κλείσει ψηφοδέλτια. Εμείς τις περιμέναμε τις εκλογές, είμαστε έτοιμοι» είπε και συνέχισε: «Εγώ μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρέσει τον κ. Τσίπρα για όσα έχει πει και όσα έχει κάνει και, αν θέλει να γραφτεί στο κόμμα μας, μπορώ να του πάω και την αίτηση».

Όσον αφορά στον κ. Βουλγαράκη, που δήλωσε πως θα δώσει το «παρών» την Τρίτη, στη συγκέντρωση του κόμματος στη Ρηγίλλης, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα, για μένα όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν».

Επανερχόμενος στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, είπε πως «αν ο Τσίπρας θεωρεί πως ανήκω στην "εθνική της διαπλοκής", όπως είπε χθες στη συνέντευξή του, επειδή θίγει υπόληψη και τιμή, τον παρακαλώ να ανασκευάσει, αλλιώς, αν έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στον εισαγγελέα».

Μιλώντας επί προσωπικού και για το ύφος που χρησιμοποιεί, ανέφερε: «Πάντα έτσι ήμουν και δεν είμαι δήθεν και δεν θα γίνω. Ο Τσίπρας έγινε πολύ δήθεν. Προσωπικά, είπα με γλύκα ότι είναι ψευτράκος, αν και του το λέω και κατάμουτρα, γιατί την ημέρα που δήλωσε πως θα πάμε σε εκλογές, νωρίτερα υπήρξε επίσημη διαρροή από το Μαξίμου ότι με είχε ενημερώσει τηλεφωνικά και πως εγώ είπα πως δεν θα κάνω χρήση των διερευνητικών εντολών, κάτι που είναι ψέμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη πως «οι κ.κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης εκπέμπουν ένα μήνυμα ότι και οι δύο συζητούσαν για την έξοδο της χώρας από το ευρώ» για να προσθέσει αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Θεωρώ φυσιολογικό να έχει στο μυαλό του και δυσμενή σενάρια, όμως αυτό γίνεται με τα επιτελεία, όχι με ξένους. Κι όχι μόνο αυτό, τους πληρώναμε κιόλας. Αυτό εγώ το θεωρώ πάρα πολύ χοντρό ζήτημα» σχολίασε αναφορικά με τους συμβούλους του κ. Βαρουφάκη.

«Ο κόσμος έχει μεγάλη δυσπιστία στο πολιτικό ζήτημα γενικά. Δεν πρόκειται ούτε τους τόνους να ανεβάσω, γιατί βλέπω και σε τι κατάσταση βρίσκεται και αυτός (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) και το κόμμα του και... άστα να πάνε. Εχει τεράστιες ευθύνες για κάθε πεδίο, όπως το μεταναστευτικό» συμπλήρωσε ο κ. Μαϊμαράκης. Επί του θέματος αυτού ακριβώς, ο ίδιος επέμεινε: «Έπρεπε να είχαν προσπαθήσει να ελέγξουν την κατάσταση, να κάνουν ταυτοποιήσεις, αλλά ήταν σαν να έλεγαν στους μετανάστες: "Ελάτε εδώ, περνάτε εύκολα"».

Όσο για τις εκλογές, τόνισε: «Όταν πας στον πόλεμο, πας για να κερδίσεις, για να είσαι πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο. Οι πολίτες είναι δύσκολο να αλλάξουν άποψη, πιο εύκολο είναι να αλλάξεις την ψήφο της αποχής ή εκείνων που στήριξαν μικρά κόμματα ως διαμαρτυρία. Πιστεύω ότι -παρόλο που είναι πολύ δύσκολο- θα τους πείσουμε».

«Ντιμπέιτ πιστεύω πως πρέπει να γίνει με όλους τους αρχηγούς, όπως θέλει και όποτε θέλει ο κ. Τσίπρας, εγώ αναβάλλω το πρόγραμμά μου» τόνισε και σημείωσε: «Θέλω να ρωτήσω τη Χρυσή Αυγή γιατί αυτή την περίοδο δεν μιλάει για το μεταναστευτικό».

«Οι ψηφοφόροι αυτή τη φορά να μην πάνε με το θυμικό, γιατί αυτό την τελευταία φορά μάς στοίχισε 90 δισ. ευρώ» είπε, τέλος, αναφορικά με την κάλπη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου