Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015

TΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΚ ΤΩΝ ΜΗΝΤΙΑΡΧΩΝ


Ανώτατος μισθός 580 ευρώ

To ότι χθες βράδυ δεν βγήκε στον αέρα- λόγω περικοπών στους μισθούς- το δελτίο ειδήσεων του Mega ήταν είδηση.

Βέβαια δεν έλαβε....

ιδιαίτερη έκταση στα υπόλοιπα ΜΜΕ γιατί υπάρχει μια αριστερόστροφη ιδεοληπτική επιθετικότητα απέναντι στους εργαζόμενους του καναλιού.

Για την ώρα οι μειώσεις στο Mega θα είναι 10% για όσους παίρνουν έως 1,300 ευρώ, 15% για όσους αμείβονται από 1,300 έως 3,000 ευρώ, και 20% για πάνω από τις 3,000 ευρώ.




Kι αυτό είναι μόνο η αρχή στο σχέδιο ΣΟΚ στους μισθούς που έχουν στα σκαριά οι μηντιάρχες (καναλάρχες, εκδότες, ιδιοκτήτες site, ραδιοφώνων κλπ), θέλοντας να ρεφάρουν το γεγονός ότι δυσκολεύει η πρόσβασή τους στα θαλασσοδάνεια-από την στιγμή μάλιστα που όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ έχουν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Πάμε παρακάτω.

Βρίσκεται λοιπόν σε εξέλιξη μια άτυπη συμφωνία ανάμεσα στους Ελληνες μηντιάρχες που προβλέπει ανώτατο μισθό στις επιχειρήσεις τους 1.000 ευρώ και κατώτατο 80-120 ευρώ!

Δεν κάνουμε πλάκα. Το πλάνο μισθών Βουλγαρίας σε 3 χρόνια από σήμερα έχουν βάλει κάτω και επεξεργάζονται οι Ελληνες μηντιάρχες. Τι σημαίνει αυτό;

Απλά ότι οι πιο προνομιούχοι εργαζόμενοι θα είναι εκείνοι της κρατικοδίαιτης ΕΡΤ-του οχυρού αυτού του πελατειακού κράτους.

Μάλιστα στα πλάνα των μηντιαρχών είναι να αντικατασταθεί το σύνολο των στελεχών που εργάζονται στις επιχειρήσεις τους με πιο νέους οι αμοιβές των οποίων δεν θα ξεπερνάνε τα 580 ευρώ.

Οι πιο πολλοί από τους μηντιάρχες ρίχνουν ήδη την ευθύνη για το μακελειό των μισθών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-την στιγμή που κάποιοι σεσημασμένοι από δαύτους έχουν βγάλει ένα σκασμό λεφτά στο εξωτερικό ενώ τα ονόματά τους φιγουράρουν σε όλες τις σχετικές λίστες.

Στο μεταξύ έχουν δώσει εντολή στα εμπορικά τμήματά τους να σαβουρώνουν ότι υαλουρονικό οξύ κυκλοφορεί στην πιάτσα-ακόμη και από μανάβηδες της λαχαναγοράς κυνηγάνε διαφήμιση.

Θα μας ταράξουν στα μασαζοκαλσόν-αλλά η πολιτική των εταιρειών τους οδηγεί σε μισθούς από 80 έως 1.000 ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία.κουρδιστο πορτοκαλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου