Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

Κρεμλίνο: Ο Ερντογάν ζήτησε να συναντηθεί με τον Πούτιν...

... στο Παρίσι...

Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στο Παρίσι, τη Δευτέρα, στο...
περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το κλίμα.

Για «αίτημα συνάντησης κορυφής σε επίπεδο αρχηγών κρατών» από την πλευρά της Τουρκίας μίλησε στο Reuters ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.
"Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους. "Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω".
Ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα λάβουν μέρος στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα που ξεκινά στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.
Η συνάντηση θα είναι η πρώτη κατ' ιδίαν επαφή που θα έχουν οι δύο ηγέτες μετά την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.
Την επομένη της επίσκεψης στη Μόσχα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη ότι οι δυτικές χώρες που έχουν εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
"Δυστυχώς, οι εταίροι μας δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμοι να εργαστούν από κοινού στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού", δήλωσε ο Πεσκόφ. 
"Χθες, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός αυτό, κρατάμε τον πόρτα ανοικτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε μορφή στην οποία θα είναι έτοιμοι οι εταίροι μας", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου