Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

Γιαννάκου: Παραβιάστηκε το καταστατικό...


Τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται πολιτικά η ΝΔ, επεσήμανε η Μαριέττα Γιαννάκου, τονίζοντας ότι ένα τεχνικό πρόβλημα απέκτησε μεγάλη σημασία, επειδή δεν εφαρμόστηκε σωστά το...
καταστατικό.

Μιλώντας στον "Real FM", η πρώην υπουργός τόνισε ότι δύσκολα θα διορθωθούν τα πράγματα, ενώ άφησε αιχμές και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τα «ήξεις αφήξεις» με την παραίτησή του, καθώς και το διορισμό του Γιάννη Πλακιωτάκη.
Οπως είπε:
Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να επιδιορθωθούν ορισμένα πράγματα. Αυτό που έγινε ήταν περισσότερο η έκφραση ορισμένων παρακμιακών φαινομένων που υπήρξαν στο κόμμα και που, αν θέλετε, αναδύθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία έφερε και σύγχυση και έδειξε ένα δρόμο για νέες πολιτικές. Οι παλιές πολιτικές πλέον και οι τρόποι, το πελατειακό σύστημα, όλα αυτά, δεν έχουν ρόλο.

Μιλάω πολύ ανοικτά γιατί θα σας πω κάτι: Αν η Νέα Δημοκρατία δεν βρισκόταν σε δυσχερή πολιτικά θέση δεν θα είχε σημασία ένα τεχνικό πρόβλημα, τόση μεγάλη. Θα ξεπερνιόταν. Επομένως αυτό που πρέπει να γίνει είναι πρώτον να εφαρμόζεται πιστά το καταστατικό και αυτό παραβιάστηκε κατά καιρούς. Γενικά δεν λειτούργησε σωστά το καταστατικό.

Και πρόσθεσε:

Η Εφορευτική Επιτροπή η ίδια, όπως προβλέπει το καταστατικό, αποτελείται κυρίως από άτομα τα οποία είναι διορισμένα σε διάφορες υπηρεσίες του κόμματος. Το πράγμα στράβωσε από την αρχή όταν ο κ. Σαμαράς, αφού δήλωσε ότι παραιτείται, εν συνεχεία όρισε Αντιπρόεδρο και το επόμενο λεπτό αυτός έγινε πρόεδρος.

Αυτά δεν είναι σωστά και λογικά διότι το καταστατικό λέει ότι πρέπει αυτός που παραιτείται να παραμείνει, όπως παρέμεινε ο κ. Καραμανλής, μέχρις ότου γίνει η εκλογή του επομένου. Εάν δεν παραμείνει τότε ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει την ευθύνη, αλλά αντιπρόεδρος που υπάρχει, όχι που γίνεται εκείνη τη στιγμή για να γίνει πρόεδρος.
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου