Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2015

Ποιος ο μεγάλος κίνδυνος στα ελληνοτουρκικά! Τι δείχνει η κρίση Ρωσίας-Τουρκίας


"Ο όρος φινλανδοποίηση περιγράφει τη διαδικασία κατά την οποία µία µικρή χώρα,η οποία συνορεύει µε µία µεγαλύτερη,αποκτά µε συγκεκαλυµµένο τρόπο εξαρτήσεις από την ισχυρή της γείτονα. Εξαρτήσεις που την κάνουν... να αντιδρά αυτόµατα και ευνοϊκά σε κάθε αίτηµα της µεγαλύτερης χώρας.

Η υιοθέτηση αυτής της στάσης είναι απότοκο του φόβου ότι η µικρή χώρα οδηγούµενη σε σύρραξη µε το γείτονά της θα χάσει πολύ περισσότερα".
Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Αθανάσιος Σαμαράς δίνει την περιγραφή του όρου "φινλανδοποίηση". Και νομίζουμε ότι η περιγραφή αυτή ταιριάζει δυστυχώς ...γάντι στην περίπτωσή μας!

Μετά από τα όσα έκανε η Τουρκία εναντίον της Ρωσίας, το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο θα έπρεπε να έχει γίνει...σημαία των πολιτικών μας αρχηγών. Μέχρι στιγμής αυτό έχει γίνει μόνο από κάποια ΜΜΕ! Η εικόνα των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν για ακόμη μια φορά απογοητευτική και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι θ αφυπνιστούν έστω για τα εθνικά θέματα.

Φωνές μεμονωμένες χτυπάνε...καμπανάκια. Κανείς δεν τις ακούει. Ή κάνει πως δεν τις ακούει.

Μία απ΄ αυτές ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος που τις τελευταίες ημέρες έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές δημόσια και δειχνει να ανησυχεί.

Εξόχως αποκαλυπτικός για το ρόλο της Τουρκίας στη περιοχή αλλά και το πώς λειτουργούν έναντι της όλες οι μεγάλες δυνάμεις που παίρνουν μέρος στις γεωπολιτικές εξελίξεις σε Μέση και Εγγύς Ανατολή , ήταν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και υπουργός στη υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου, στρατηγός ε.α Φράγκος Φραγκούλης , μιλώντας στο Ράδιο 9.84 της Κρήτης και το Γιώργο Σαχίνη, για τις εξελίξεις.

Ταυτόχρονα μίλησε για το εγχείρημα «φινλανδοποίησης» της Ελλάδας και την στάση «νάνων» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα , με απρόβλεπτες συνέπειες όπως είπε, αν δεν υπάρξει στοιχειώδη σοβαρότητα αυτές τις ώρες.

Ο Φράγκος Φραγκούλης προχώρησε σε μία σειρά αποκαλυπτικών επισημάνσεων για το «πόλεμο συμφερόντων» στη γεωπολιτική σκακιέρα, την εργαλειοποίηση του τρόμου στην Ευρώπη με την περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών αλλά και τις επιλεκτικές «ευαισθησίες» όπου υπάρχει το «χρώμα του χρήματος».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ μίλησε για ένα ελληνικό πολιτικό σύστημα που είναι στη «δύση του» εμφανίζοντας την σκιά του ως δήθεν μεγάλη από το πραγματικό του ύψος , ζητώντας ενότητα των ελλήνων με προτεραιότητα στη ακεραιότητα της πατρίδας.

Κάλεσε μάλιστα το πολιτικό σύστημα να δώσει το δικαίωμα ψήφου στους απανταχού Έλληνες και εκτός Ελλάδος , ώστε όπως είπε 20 εκατομμύρια έλληνες να δώσουν από κοινού τον αγώνα σε όλα τα διεθνή φόρα , πάνω στις αρχές του διεθνούς δικαίου για μία πατρίδα αυτεξούσια , χωρίς επιτροπείες και δράσεις περιορισμένης κυριαρχίας.
Ακούστε την συνέντευξή του



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου