Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

Το δέλεαρ Τσίπρα στους αρχηγούς – Οι δύο προτάσεις που θα καταθέσει

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Με δύο προτάσεις που ευελπιστεί ότι θα αποτελέσουν το δέλεαρ για να κάμψει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης θα προσέλθει το Σάββατο... στις 12 το μεσημέρι στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς παράγοντες, ο Πρωθυπουργός, έχοντας πάρει μια γεύση των αντιδράσεων των αρχηγών για την πρόθεσή του να συζητηθεί το ασφαλιστικό (τόσο στις τηλεφωνικές επαφές που είχε μαζί τους όσο και από δημόσιες δηλώσεις τους) έχει αποφασίσει τους χειρισμούς ελιγμού που θα κάνει.

Θα προτείνει στους αρχηγούς την σύσταση δύο διακομματικών επιτροπών:

Μια για το ασφαλιστικό και μια για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ασφαλιστικό

Θα προτείνει να τεθεί επικεφαλής πρόσωπο «ευρύτερης αποδοχής» όπως λένε στο Μαξίμου, με όλες τις πληροφορίες ν α συγκλίνουν ότι θα πρόκειται για τον πολύπειρο καθηγητή, Σάββα Ρομπόλη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να συγκεντρωθούν μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου όλες οι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για το κρίσιμο θέμα (από την Επιτροπή Σοφών μέχρι τις δημόσιες προτάσεις), να καταλήξει η διακομματική επιτροπή σε ένα ενιαίο πόρισμα και το οποίο να γίνει αποδεκτό και να ψηφιστεί από την Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα.
Αναθεώρηση Συντάγματος

Η διαδικασία αναθεώρησης αποτελεί θέση σχεδόν όλων των κομμάτων, ως εκ τούτου ο Πρωθυπουργός ευελπιστεί ότι θα συναινέσουν. Ο χρονικός ορίζοντας που μπαίνει είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο (του 2016) με τη σύμφωνα γνώμη όλων στα μείζονα ζητήματα της αναθεώρησης που όπως φαίνεται να περιλαμβάνει και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Επικεφαλής της διακομματικής επιτροπής θα τεθεί «συνταγματολόγος υψηλού κύρους» το όνομα του οποίου ωστόσο δεν αποκαλύπτεται επί του παρόντος.

Πηγή: Το δέλεαρ Τσίπρα στους αρχηγούς – Οι δύο προτάσεις που θα καταθέσει | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/238038/delear-tsipra-stoys-arhigoys-oi-dyo-protaseis-poy-tha-katathesei#ixzz3siZ70Ps3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου