Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

Γέμισε παπούτσια η πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι -Οι Γάλλοι «φώναξαν» αλλιώς για το κλίμα

ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Ηταν μία «διαδήλωση» για το κλίμα. Δεν είχε όμως διαδηλωτές. Μόνο παπούτσια.

Αυτό τον εναλλακτικό τρόπο βρήκαν οι Γάλλοι για να «φωνάξουν» για το κλίμα. Η πλατεία.... Δημοκρατίας στο Παρίσι γέμισε ζευγάρια παπούτσια, που τοποθετήθηκαν εκεί συμβολικά, καθώς η πορεία που είχε προγραμματιστεί να γίνει την παραμονή της έναρξης της Συνόδου για το κλίμα, ματαιώθηκε έπειτα από τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.


Στο Παρίσι έχουν επιστρατευθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για τη Σύνοδο, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο, Δευτέρα. Κεντρικοί δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα και αύριο. Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναλάβει τη φύλαξη. Και βέβαια, απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις.


Ομως, οι ακτιβιστές βρήκαν τον τρόπο να «ακουστεί» η φωνή τους και η αγωνία τους για τη Γη. Η «διαδήλωση» των παπουτσιών στην πλατεία Δημοκρατίας δεν ήταν ο μοναδικός.


Ετσι, γυναίκες ντύθηκαν ως Αγγελοι κρατώντας πλακάτ με μηνύματα για το κλίμα, στην πλατεία Δημοκρατίας.


Αλλοι ακτιβιστές, άρχισαν να σχηματίζουν μία ανθρώπινη αλυσίδα. Στόχος τους, να φτάσει τα 2 χιλιόμετρα, στο κέντρο του Παρισιού. Εχουν προγραμματίσει η αλυσίδα να «σπάσει» όταν περάσουν έξω από το Bataclan, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους 90 άνθρωποι στις τρομοκρατικές επιθέσεις, ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα.

Πηγή: Γέμισε παπούτσια η πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι -Οι Γάλλοι «φώναξαν» αλλιώς για το κλίμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/238190/gemise-papoytsia-i-plateia-dimokratias-sto-parisi-oi-galloi-fonaxan-allios-gia-klima#ixzz3st7zcuPc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου