Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

Τα μάτια σας «προδίδουν» αν θέλετε σεξ


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν ότι τα ίδια μας
τα μάτια μπορούν να αποκαλύψουν τις απόκρυφες σεξουαλικές μας προθέσεις!

Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να αποκρυπτογραφήσουμε ...

τις διαθέσεις του αντίθετου φύλου ή θέλουμε εμείς να κρύψουμε τις δικές μας απέναντι σε ένα πιθανό ταίρι. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν όμως ότι τα ίδια μας τα μάτια μπορούν να αποκαλύψουν τις απόκρυφες σεξουαλικές μας προθέσεις!

Δεν πρόκειται για το χαρακτηριστικό... λάγνο βλέμμα, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι ηθελημένο και το «χρησιμοποιούμε» για να στείλουμε διακριτικά ερωτικά μηνύματα στο αντικείμενο του πόθου μας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να κοιτάξουν μια σειρά από φωτογραφίες και να αξιολογήσουν σε πολύ λίγο χρόνο αν ο εικονιζόμενος ή η εικονιζόμενη ενέπνεε ρομαντικές ή καθαρά σεξουαλικές διαθέσεις. Παράλληλα, κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους.

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως όταν τα συναισθήματα των συμμετεχόντων ήταν πιο αγνά, το βλέμμα τους εστίαζε στο πρόσωπο της φωτογραφίας. Αντίθετα, όταν τα κίνητρά τους ήταν κυρίως σεξουαλικά, είχαν την τάση να κοιτάζουν το υπόλοιπο σώμα.

Πολλές φορές δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να δείξουμε στο αντίθετο φύλο τι νιώθουμε, όμως το βλέμμα μας υποσυνείδητα αποκαλύπτει τις διαθέσεις μας, υποστηρίζουν οι ερευνητές!



Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου