Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2015

Βλέπεις πορνό στο ίντερνετ; Δες τι προκαλεί στον οργανισμό σου. Και όχι, δεν κάνουμε πλάκα.


Η παρακολούθηση online πορνό δεν είναι τόσο αθώα αβλαβής όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Η παρακολούθηση πορνό αυξάνει
τις πιθανότητες εθισμού στο σεξ. 

Ο παραπάνω ισχυρισμός ...προκύπτει από μελέτη, σύμφωνα με την οποία τα άτομα με εθισμό στο σεξ, αναζητούν νεες σεξουαλικές εικόνες πολύ συχνότερα από άλλους ανθρώπους.
Ο εθισμός στο σεξ χαρακτηρίζεται η ανικανότητα του ατόμου να ελέγξει σεξουαλικές σκέψεις, αισθήματα ή συμπεριφορές και επηρεάζει 1 στους 25 ενήλικες. 
Η Dr Valerie Voon του πανεπιστημίου του Cambridge, η οποία και διεξήγαγε την έρευνα δήλωσε: "Όλοι με κάποιο τρόπο αναζητούμε συνεχώς νέα ερεθίσματα στο διαδίκτυο. Μεταφερόμαστε από το ένα ειδησεογραφικό σάιτ σε άλλο, ή από το facebook, στο amazon και από εκεί στο youtube. Για ανθρώπους όμως με παθολογική σεξουαλική συμπεριφορά, αυτό το μοτίβο ξεφεύγει από τον έλεγχο τους και επικεντρώνεται σε πορνογραφικά site."

"Τα ευρήματα σχετίζονται ιδιαίτερα με την online πορνογραφία. Δεν είναι ξεκάθαρο τι ενεργοποιεί τον εθισμό και είναι πιθανό κάποιοι άνθρωποι να εμφανίζουν κάποια προδιάθεση σε σχέση με άλλους. Αλλά το άπειρο online απόθεμα σεξουαλικών εικόνων τρέφει αυτόν τον εθισμό, κάνοντας την απόδραση δυσκολότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου