Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2015

Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία ...


«Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία», τόνισε το πρωί στο MEGA ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε μια προσπάθεια να...
διασκεδάσει τις εντυπώσεις (στους...
153 εχει μείνει η κυβέρνηση μετά και την παραίτηση Παναγούλη.

Αναφερόμενος στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε τα εξης:
«Η αντιπολίτευση λέει ότι ο Τσίπρας αρνιόταν τα πάντα πριν από έναν χρόνο. Ήταν μία επιλογή που αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η καλύτερη. Το ότι ένας ηγέτης σήμερα ,αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό, έχει μία τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μία συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα δείχνει την ευθύνη που έχει για την πατρίδα του και την κοινωνία».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η επιλογή του νυν πρωθυπουργού όταν ήταν στην αντιπολίτευση «αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η καλύτερη», ωστόσο ανέφερε πως «ουδέποτε ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Τσίπρα».

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο Π. Κουρουμπλής απάντησε ότι όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης «δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση».

Σχετικά με το θέμα του ασφαλιστικού, ο υπουργός δήλωσε ότι πραγματοποιείται μια «μεγάλη προσπάθεια» και «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, προσθέτονας ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι «με κοντόφθαλμες επιλογές».

Τέλος, κατέληξε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές» και δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας..


Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου