Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2016

Οι αντάρτες της Συρίας παρέλαβαν νέους πυραύλους -Με βεληνεκές 20 χιλιόμετρα

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ
Νέους πυραύλους εδάφους- εδάφους παρέλαβαν οι αντάρτες που μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Ασαντ, στη Συρία.

Πρόκειται για πυραύλους ...με βεληνεκές 20 χλμ., που εστάλησαν σε «άριστες ποσότητες», ως απάντηση στην επίθεση που είχε κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού από τα τουρκικά σύνορα προς το Χαλέπι, δήλωσαν στο Reuters διοικητές των ανταρτών.

«Αποτελεί άριστη επιπλέον δύναμη πυρός για μας", δήλωσε ένας εκ των διοικητών που αρνήθηκε να κατονομαστεί. Ο δεύτερος διοικητής ανέφερε πως οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται για να πλήξουν θέσεις των δυνάμεων του στρατού πέρα από την γραμμή του μετώπου.

Ενώ οι πύραυλοι Grad υπολείπονται των αναγκών των ανταρτών για αντιαεροπορικά συστήματα, ένας εκ των διοικητών δήλωσε πως έχουν «σημαντική επίδραση στις θέσεις της οπισθοφυλακής του στρατού».

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι είναι σημαντική η συμφωνία για την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών στη Συρία, αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζονται ακόμη να γίνουν πολύ περισσότερα στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα, αλλά η δουλειά απέχει πολύ από την ολοκλήρωση της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ερικ Σουλτς. «Τις ερχόμενες μέρες θα αναζητήσουμε για δράσεις, όχι λόγια, για να δείξουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι προετοιμασμένες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ρωσία επιδείνωσε σε κάποιες περιπτώσεις την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία στοχεύοντας περιοχές όπου υπήρχε μικρή παρουσία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. «Ήρθε η ώρα για αυτούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη πρόφαση ότι κυνηγούν το ISIS που χρησιμοποιούν για να εμπλακούν περαιτέρω στο σεχταριστικό εμφύλιο πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Πηγή: Οι αντάρτες της Συρίας παρέλαβαν νέους πυραύλους -Με βεληνεκές 20 χιλιόμετρα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/250825/oi-antartes-tis-syrias-parelavan-neoys-pyrayloys-me-velinekes-20-hiliometra#ixzz401ve1200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου