Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2016

«Καμία συζήτηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»...

Διεύρυνση με προγραμματική συμφωνία και με βασική συμμετοχή φορέων και όχι προσώπων το πλάνο της Κουμουνδούρου εν όψει Συνεδρίου.

Σε δύο βασικούς πυλώνες θα...
στηριχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του κόμματος να έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές και συζητήσεις εντός της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει τις σημαντικές αλλαγές που χρειάζεται το παραγωγικό μοντέλο της χώρας για να αναπτυχθεί η οικονομία αλλά και οι αλλαγές που πρέπει να επιτευχθούν μέσα στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς από το newpost.gr, ο γραμματέας του Κόμματος Παναγιώτης Ρήγας εάν στο πλαίσιο της διεύρυνσης χωρούν και πολιτικά κόμματα απαντά ΅ Αποκλείονται τα κόμματα που υπηρέτησαν την πολιτική των προηγούμενων ετών και έχουν μερίδιο ευθύνης για την τραγική κατάσταση στη χώρα΅ ενώ σπεύδει να εξηγήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μνημόνιο κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες για τη χώρα και αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης.

Πάντως παρά το γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αποκλειστεί από τις όποιες συνομιλίες , η Κουμουνδούρου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργασιών με πρόσωπα που μπορεί να προέρχονται από αυτούς τους χώρους όμως έχουν διαφοροποιηθεί ή αποστασιοποιηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει στο πλαίσιο των επαφών και του διαλόγου να απευθυνθεί με όρους κοινωνικούς για την αναγκαιότητα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Το δυσκολότερο κομμάτι φαίνεται να είναι το ασφαλιστικό κυρίως των αγροτών και των δικηγόρων . Ωστόσο τα στελέχη του κόμματος εκτιμούν πως ο στόχος για την Κυβέρνηση και το κόμμα είναι οι αλλαγές που θα συμβούν να έχουν διάρκεια και θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο των πολιτών. ΄Θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε το 1% του ΑΕΠ και να κλείναμε το ασφαλιστικό, αλλά αυτό δεν εξυπηρετούσε τη βιωσιμότητα του συστήματος, τονίζει στο newpost.gr ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα που θα δημιουργήσουν τους όρους για ένα άλλο κράτος θα συζητηθούν με όλους τους φορείς στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος. Πάντως οι βουλευτές και τα στελέχη ελπίζουν να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση για να πάρει η Ελλάδα τις ανάσες που χρειάζεται και από εκεί και πέρα να γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις με κοινωνική ειρήνη.

newpost.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου