Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2016

Τετ-τετ Τζορτζ Κλούνεϊ - Ανγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό

Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ με θέμα συζήτησης το προσφυγικό.

«Θα συναντήσω την Άνγκελα Μέρκελ  για να συζητήσουμε και να διαβουλευτούμε σχετικά με το ποια μηνύματα.... μπορούμε να στείλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε» δήλωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, πρωταγωνιστής της ταινίας των αδελφών Κοέν «Άβε, Καίσαρα!», με την προβολή της οποίας άνοιξε την Πέμπτη η αυλαία της Μπερλινάλε.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος τύπου της Άνγκελα Μέρκελ προς το παρόν δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, που είναι γνωστός για τις πολιτικές του αναζητήσεις και το ανθρωπιστικό του έργο, ιδιαίτερα στο Νταρφούρ, προσέθεσε ότι θα συναντηθεί επίσης «αύριο με πρόσφυγες».

«Αφιέρωσα πολύ από τον χρόνο μου σε αυτές τις ερωτήσεις. Το ενδιαφέρον μου είναι καθολικό» επισήμανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη στιγμή» τόνισε.

«Εκτυλίσσονται πολλές καταστάσεις που επιδεινώνονται όπως όλοι μας το γνωρίζουμε κι υπάρχουν πολλές συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα και πρέπει να συνεχιστούν».

«Πιστεύω ότι αυτές τις ιστορίες τις αφηγούνται προς το παρόν καλύτερα τα μέσα ενημέρωσης» και όχι ο κινηματογράφος, συνέχισε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστούν «κάποια χρόνια προτού το κάνουμε στις ταινίες».

«Πιστεύω ότι δεν συζητάμε με αρκετή σαφήνεια» το ζήτημα αυτό στις ΗΠΑ, σημείωσε επιπλέον.

«Διανύουμε δυστυχώς μια πολιτική συγκυρία στην χώρα μας, επομένως δεν μιλάμε και πολύ για το τι συμβαίνει στον κόσμο».

Η προσφυγική κρίση είναι «ένα πολύ σημαντικό ζήτημα» τόνισε ο σκηνοθέτης Τζόελ Κοέν, υπενθυμίζοντας ότι η ταινία που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο Φεστιβάλ των Κανών – όπου οι αδελφοί Κοέν προήδρευαν στην επιτροπή – ο «Άνθρωπος Πατρίδα» του Ζακ Οντιάρ διαπραγματεύεται το θέμα «των προσφύγων».

Μεσούσης της προσφυγικής κρίσης, η Μπερλινάλε θα επικεντρωθεί ιδιαιτέρα φέτος σε αυτό το θέμα κι ενώ η Γερμανία έχει ήδη υποδεχθεί το 2015 περισσότερους από 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο.

Το ντοκιμαντέρ «Fuocoammare» που διαγωνίζεται του Ιταλού Τζανφράνκο Ρόσι είναι αφιερωμένο στη νήσο Λαμπεντούζα και τουλάχιστον άλλες δέκα ταινίες σε διαφορετικές κατηγορίες του Φεστιβάλ περιγράφουν τον αντίκτυπο των μεταναστεύσεων στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης.

Η Μπερλινάλε διοργανώνει επίσης πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες όπως δωρεές, προσκλήσεις σε προβολές ή εκπαιδευτικά σεμινάρια με την ομάδα του φεστιβάλ.



Πηγή: Τετ-τετ Τζορτζ Κλούνεϊ - Ανγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/250607/tet-tet-tzortz-kloynei-angkela-merkel-gia-prosfygiko#ixzz3ztVNSeEF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου