Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

Θεοδωράκης: Εάν χρειαστεί θα ζητήσουμε από αυτή τη Βουλή να εκλέξει νέα κυβέρνηση

«Ο Τσίπρας διαψεύδει τον Καμμένο ότι θα γίνουν εκλογές. Νομίζω ότι θα είναι αυτοκτονικό, κυρίως για τη χώρα, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκλογές αυτή τη στιγμή», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο mega, αναφέρθηκε στη δήλωση...
του Πάνου Καμμένου στη Realnews. Ο ίδιος είπε για τον Πρωθυπουργό: «Να αναζητήσει λύση από αυτή τη Βουλή. Να πει ότι η κυβέρνηση μου δεν μπορεί, να πάει στη Βουλή και πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία πλειοψηφία, εάν ο Τσίπρας, για μια φορά στη ζωή του, φανεί ειλικρινής».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι μια τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, πρέπει να λύσει το θέμα των προσφύγων, πρέπει να λύσει το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της. Δεν υπάρχει καμία συνοχή στην επιχειρηματολογία τους, σε αυτό που κάνουν, δεν μπορούν να πείσουν κανένα».

Παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι «δεν υπάρχει πια καμία 'κυβερνητική ιστορία' που να συσπειρώνει τους 153, που να συσπειρώνει τον κόσμο της», τόνισε ότι «δεν πρέπει να καταρρεύσει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε, πάντως, ότι το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή. «Έχει 153 βουλευτές. Έχει μια άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουν υπάρξει κυβερνήσεις με 151. Θα πρέπει να αποφασίσει μερικά πράγματα που υποσχέθηκε και στους εταίρους μας και τους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου