Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2016

Οι ξένες φοιτήτριες της Αυστραλίας στρέφονται στην πορνεία



Περίπου οι μισές από τις ξένες ιερόδουλες της Αυστραλίας φτάνουν στη χώρα ως φοιτήτριες, αλλά στρέφονται στην πορνεία επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δίδακτρα ούτε στο υψηλό κόστος διαβίωσης

Φτάνουν στην μακρινή χώρα.... με το όνειρο μιας καινούργιας ζωής, ζητώντας την ευκαιρία να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον ώστε να βοηθήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν μείνει πίσω στην πατρίδα.

Ωστόσο, η σκληρή οικονομική πραγματικότητα της Αυστραλίας έχει οδηγήσει ορισμένους μετανάστες σε ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι καριέρας.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Εγκληματολογίας, περίπου οι μισές από τις ξένες ιερόδουλες της Αυστραλίας φτάνουν στη χώρα ως φοιτήτριες, αλλά στρέφονται στην πορνεία επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δίδακτρα ούτε στο υψηλό κόστος διαβίωσης.

Παρόλο που πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι σε πολιτείες όπως η Νέα Νότια Ουαλία, όπου η πορνεία είναι νόμιμη, οι ξένες φοιτήτριες καταφεύγουν συχνά στην πορνεία ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα των σπουδών τους, αυτή είναι η πρώτη έκθεση που μελετά σε βάθος τις εμπειρίες αυτών των γυναικών.

Όπως αποκαλύπτει η μελέτη, η πλειοψηφία των γυναικών αυτών προέρχεται κυρίως από τη Νοτιοανατολική Ασία, δεν γνωρίζει καλά αγγλικά (πράγμα που δυσχεραίνει την εύρεση άλλου είδους εργασίας για να συντηρηθούν) ενώ πολλές από αυτές τις φοιτήτριες έχουν και παιδιά.

«Δεδομένου του μεγάλου ποσοστού των συμμετεχόντων στην έρευνα που ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους από την πορνεία για να ξεπληρώσουν χρέη από τις σπουδές τους... μπορεί κανείς να συμπεράνει με βεβαιότητα ότι τα άτομα αυτά που εγγράφηκαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία είχαν ως πραγματικό στόχο να σπουδάσουν και όχι να ασχοληθούν με την πορνεία», αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη.

Νάνσυ Κουλούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου