Σάββατο, Απριλίου 30, 2016

Οδηγός επιβίωσης για νοικοκυρές το Πάσχα- Βάλε τάξη στην κουζίνα σου με 5 βήματα

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ

Μπορεί οι νοικοκυρές να μην κουραστούν ιδιαίτερα την Κυριακή του Πάσχα, μιας και το σούβλισμα είναι ανδρική υπόθεση, αλλά ποια αντικρίζει την κουζίνα μετά το φαγητό;

5 συμβουλές θα δώσουν λύση....
στο πρόβλημά σου (και την βαρεμάρα σου), μειώνοντας την ώρα της καθαριότητας στο ελάχιστο.
Να έχεις στο νου σου:

Στρώσε και διακόσμησε το τραπέζι από νωρίς
Μην ψάχνεις τελευταία στιγμή τα καλά σου σερβίτσια, γιατί έτσι θα κουραστείς διπλά. Στρώσε το τραπέζι μετά το πρωινό καφέ σου ή όση ώρα ψήνεται ο οβελίας και υπολόγισε τι θα χρειατούν οι καλεσμένοι σου.

Να έχεις καθαρή και οργανωμένη κουζίνα
Φαντάσου να έχεις να πλύνεις τόσα πιατικά και η κουζίνα σου να είναι ήδη αχούρι. Σκούπισέ την και βάλε το κάθε πράγμα στη θέση του, όπως θα έκανε και ένας επαγγελματίας σεφ.

Μοίρασε αρμοδιότητες
Σαφώς δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνη σου. Πες στα «μικρά» της οικογένειας να μαζέψουν τα πιάτα, βάλε κάποιον να σφουγγαρίσει και εσύ ανέλαβε την πιο δύσκολη δουλειά, αν είσαι η οικοδέσποινα.

Μην υποτιμάς το πλυντήριο πιάτων, το ηλεκτρικό σκουπάκι, τον σουπλά και τα σουβέρ
Αν πιστεύεις πως θα σου δυσκολέψουν την ζωή, αναθεώρησε. Με τις οικιακές συσκευές θα κάνεις τον μισό χρόνο, απ΄ ότι αν τα έκανες όλα με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ τα βοηθητικά σκεύη είναι η λύση στο να μην λερωθούν τα τραπεζομάντιλα της γιαγιάς σου.

Μην έχεις το νου σου εκεί
Επειδή, οι περισσότερες γυναίκες όταν σκεπτόμαστε τι μας περιμένει στην κουζίνα μας πιάνει μία ταραχή...απλά ξέχνα το. Απόλαυσε τις στιγμές με τους δικούς σου, στίβαξε τα σκέυη σε ένα σημείο και όταν είσαι έτοιμη, βάλε μουσικούλα, ποδιά και καθάρισε κεφάτη.



Πηγή: Οδηγός επιβίωσης για νοικοκυρές το Πάσχα- Βάλε τάξη στην κουζίνα σου με 5 βήματα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/264637/odigos-epiviosis-gia-noikokyres-pasha-vale-taxi-stin-koyzina-soy-me-5-vimata#ixzz47D0TGKkq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου