Τρίτη, Απριλίου 26, 2016

Χάνει τον έλεγχο ο Αλ. Τσίπρας


Σε κατάσταση απώλειας του ελέγχου βρίσκεται, όπως μαθαίνω ο Πρωθυπουργός. Τα πράγματα εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς αλλά ερήμην του. Ούτε διαπραγματεύεται πλέον, όπως λέει και ένας παλαιός φίλος του και υποστηρικτής του, ούτε όμως ελέγχει το κόμμα του: «Φοβάμαι ότι θα οδηγήσει την χώρα σε περιπέτειες», λέει χαρακτηριστικά.
Η κατάσταση έχει τόσο πολύ εκτραχυνθεί... που φθάνει στο σημείο να δηλώνει ακόμα και ο Γ. Κατρούγκαλος... κομμουνιστής, η ταξική και η πολιτική θέση του οποίου προδίδεται από τα ρούχα του (και την εν γένει συμπεριφορά του).

Η αγωνία των βουλευτών προ του μνημονίου

Υπάρχουν δύο κατηγορίες βουλευτών που αγωνιούν. Οι μεν κυβερνητικοί για το πώς θα ξαναπάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες μετά τα δύο μνημόνια που έφερε η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας, βλέπετε, είχε υποσχεθεί για να κερδίσει τις εκλογές ότι θα «σκίσει τα μνημόνια» και «θα τα καταργήσει μ΄ένα νόμο». Η οργή του κόσμου εναντίον τους είναι πλέον δεδομένη, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στους δρόμους χωρίς αστυνομική συνοδεία. Να σκεφτείτε ότι τη Δευτέρα που άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ουδείς συριζαίος βουλευτής σήκωνε το τηλέφωνό του. Ακόμα και αυτοί που υποτίθεται ότι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της Αριστεράς, στους λεγόμενους 53. Να πάρτε για παράδειγμα την Βασιλική Κατριβάνου, η οποία σήκωσε το τηλέφωνό της κατά τύχη. Οταν ρωτήθηκε ποια στάση θα ακολουθήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου απάντησε: «Τώρα απογειώνομαι, δεν μπορώ να μιλήσω». Μια μικρή παύση και εν συνεχεία η διευκρίνιση: «Βρίσκομαι σε αεροπλάνο δεν θέλω να μιλήσω, απογειώνομαι σας λέω...» και έκλεισε το τηλέφωνο.

***
Η δεύτερη κατηγορία βουλευτών είναι αυτοί της αντιπολίτευσης και κυρίως οι γαλάζιοι. Αυτοί μπορούν να πηγαίνουν ακόμα στις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά είναι υποχρεωμένοι να δίνουν και απαντήσεις στα ερωτήματα «γιατί δεν κάνετε κάτι για να φύγουν;» ή «πότε θα φύγουν, κατάστρεψαν τον τόπο;» ή «γιατί δεν τους διώχνετε;» και πολλά άλλα τέτοια. Η οργή του κόσμου χτύπησε πλέον κόκκινο.

Ο Γολγοθάς των φόρων

Και πώς να μην χτυπήσει; Οσοι μπήκαν τελευταίως μέσα στο TAXIS για να συμπληρώσουν την φορολογική τους δήλωση τους ήρθε κεραμίδα στο κεφάλι βλέποντας να έρχονται ποταμοί φόρων. Εχει αλλάξει βλέπετε έκτακτη εισφορά, δεν είχε γίνει τότε η παρακράτηση με αποτέλεσμα οι φόροι να εμφανίζονται περισσότεροι. Κάποιοι μάλιστα αρχίζουν να αισθάνονται ότι τους έρχεται εγκεφαλικό όταν διαβάσουν την υποσημείωση: «Η περίπτωσή σας είναι πολύ σπάνια». Δηλαδή σαν να σου λέει ότι φάνηκες... βλάκας! Και τώρα πλήρωσε και πάλι πλήρωσε...

ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου