Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016

«Κλείδωσε» συνεδρίαση του Eurogroup - Την Δευτέρα 9 Μαΐου

Τη Δευτέρα του Θωμά 9/5 στις 15:00
Ο Ντάισελμπλουμ ενημέρωσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Λιού και Γιούνκερ
Δεν αποκλείεται νωρίτερα συνάντηση Ντάισελμπλουμ με Τσακαλώτο, Σόιμπλε Σαπέν, Λαγκάρντ, Ντράγκι, Γιούνκερ....
Την Δευτέρα του Θωμά, 9 Μαΐου, «κλείδωσε» η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώθηκε από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 3 μ.μ.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν αποκλείεται, νωρίτερα, να προσκαλέσει σε συνάντηση τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σόιμπλε, Σαπέν και τους επικεφαλής των τριών θεσμών, κ.κ. Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ, ώστε να υπάρξει «λευκός καπνός» πριν τη συνεδρίαση του οργάνου.

Ο επικεφαλής του Eurogroup φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι απαιτείται ακόμη δουλειά να γίνει μεταξύ Αθήνας και δανειστών ώστε να εξευρεθεί η «χρυσή τομή» στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την διαπραγμάτευση.

Νωρίτερα, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ο Πρωθυπουργός φέρεται να είπε πως «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».

Προέβλεψε μάλιστα πως «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» ενώ είχε και μια παραίνεση προς όσους αντιδρούν: «Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και τούτες τις μέρες εκτίθενται» φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός.



Πηγή: «Κλείδωσε» συνεδρίαση του Eurogroup - Την Δευτέρα 9 Μαΐου | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/264575/kleidose-synedriasi-toy-eurogroup-tin-deytera-9-maioy#ixzz479UQUyfS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου