Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016

Μυστήριος θάνατος 23χρονης φοιτήτριας στην Αλεξανδρούπολη


Η άτυχη Ρία Σαλτάρη υπέστη ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να σώσει το φίλο της

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο τραγικός θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας Ρίας Σαλτάρη, η οποία υπέστη ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να σώσει τον βούλγαρο φίλο της, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, κεραυνοβολήθηκε.... στο ντους, στη Σόφια το Μεγάλο Σάββατο.

Οι γονείς της 23χρονης ζητούν δικαστική έρευνα καθώς οπως αναφέρει το kavalanews, στην οικογένεια της κοπέλας επικρατεί καχυποψία. Δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ρεύμα τον φίλο της αλλά τελικά να σκοτώνεται εκείνη και να σώζεται το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας. Αλλωστε και ο έλληνας ιατροδικαστής μίλησε και για «άλλα ευρήματα».

«Το παιδί μου έφυγε τόσο άδικα. Όλοι το γνωρίζουν ότι τέτοιο παιδί βγαίνει ένα στο εκατομμύριο. Δεν υπάρχει άτομο που να μην την αγαπούσε. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Ήθελε να γίνει γιατρός για να σώζει ανθρώπους. Για τους άλλους γινόταν πάντα θυσία», λέει ο πατέρας της Ρίας στο Star. «Τόσο όμορφη, τόσο αγαπητή, είχε όλα τα χαρίσματα. Ήταν ένα παιδί μάλαμα. Ήταν πρώτη μαθήτρια στο σχολείο και η πιο αγαπητή».

Η νεαρή κοπέλα που ήταν φοιτήτρια Iατρικής στην Αλεξανδρούπολη, βρισκόταν μαζί με τον 30χρονο σύντροφό της Bozhidar Gugushev (με το προσωνύμιο Τέο) στη Σόφια για διακοπές του Πάσχα.

Το τραγικό περιστατικό έγινε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και σύμφωνα με την εκδοχή που δίνει ο νεαρός την ώρα που έκανε ντους άρχισε να τον χτυπά το ρεύμα. Τότε η κοπέλα προσπάθησε να τον βγάλει έξω, αλλά χτυπήθηκε η ίδια θανάσιμα.



Ο Βούλγαρος είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης:«Πήγα να κάνω μπάνιο και ξαφνικά νιώθω το ρεύμα να με χτυπά. Άρχισα να ουρλιάζω. Η Ρία με άκουσε και έτρεξε στο μπάνιο, με τράβηξε από το ντους, ενώ είχα μείνει αναίσθητος. Όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να αναπνεύσω και πονούσε πολύ το στήθος μου. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο. Μου πήρε ώρα να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήταν. Την είδα πεσμένη και κατευθείαν άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως ήταν αργά. Αν δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο, θα ήμουν νεκρός».

Στην άτυχη Ρία έγινε ιατροδικαστική εξέταση στη Βουλγαρία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της, ωστόσο οι γονείς της ζήτησαν νέα εξέταση στην Ελλάδα, η οποία και έγινε.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η Θασιακή», ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε μεν πως ο θάνατος επήλθε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο είπε πως «από την εξέταση προέκυψαν και άλλα ευρήματα», χωρίς ομως να δώσει λεπτομέρειες, σεβόμενος -όπως είπε- την επιθυμία της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου