Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

Γρίφος η μυστηριώδης εξαφάνιση της μικρής Μαρίας


«Δεν είμαι το τέρας που πάνε να παρουσιάσουν, έφριξα όταν έμαθα ότι υπήρχαν υπόνοιες ότι εγώ ήμουν πίσω από την απαγωγή της κόρης μου και ότι πέρασε από το μυαλό κάποιων ότι έβλαψα το ίδιο μου το παιδί, ακούγεται αρρωστημένο όλο αυτό και είναι άδικο να υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες», λέει ο πατέρας..... της Μαρίας, Αντώνης Πρίντεζης μιλώντας στο protothema.gr.
Με ένα τεράστιο ερωτηματικό για τον λόγο που τόσο εκείνος, όσο και η σύζυγος του κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα, εκείνος στο Χαϊδάρι και εκείνη στην Αγία Βαρβάρα, ο πατέρας της τρίχρονης Μαρίας που βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων και παρακολουθείται από ψυχολόγους ξεσπά στο protothema.gr και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στην υπόθεση εξαφάνισης της κόρης του και κάνει λόγο για νοσηρά μυαλά αναφερόμενους σε αυτούς που από την πρώτη στιγμή εξαφάνισης της Μαρίας προσπάθησαν να υπονοήσουν ότι εκείνος κρυβόταν πίσω από αυτό και πως πιθανότατα να είχε βλάψει το ίδιο του το παιδί.

Ο Αντώνης Πρίντεζης επιμένει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για υπόθεση απαγωγής, σημειώνοντας ότι τα πράγματα έχουν όπως ακριβώς είχε ο ίδιος ισχυριστεί από την αρχή ότι δηλαδή το κοριτσάκι απομακρύνθηκε από το σημείο που έπαιζε και κατεβαίνοντας κάτω το άρπαξαν. «Οι ισχυρισμοί του πατέρα μου δε νομίζω ότι σχετίζονται με την υπόθεση απαγωγής του παιδιού μου, νομίζω ότι ο πατέρας μου υποπτεύεται λάθος άνθρωπο. Με στενοχωρεί που αυτή τη στιγμή και εγώ και η γυναίκα μου είμαστε στο αστυνομικό τμήμα, θα περάσει και αυτό, θα πάμε βέβαια και στον Εισαγγελέα αλλά θα περάσει. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι βρέθηκε η Μαρία. Όλα θα ξεκαθαρίσουν», λέει στο protothema.gr ο Αντώνης Πρίντεζης. Nα σημειωθεί ότι ενώ η οικογένεια επιμένει στην εκδοχή της απαγωγής, το ίδιο το μικρό κορίτσι φέρεται να είπε σε έναν από τους παιδοψυχολόγους που το παρακολουθούν ότι έφυγε μόνο του από τη μάντρα του παππού του και δεν αναφέρθηκε ποτέ του σε τρίτο πρόσωπο. Η αστυνομία σχημάτισε σε βάρος των γονέων της Μαρίας-Ειρήνη δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα.

«Η μαμά μου με άφησε στο δάσος μετά χάθηκα και δεν ήξερα πως να γυρίσω πίσω»
Τα φοβισμένα ματάκια της μικρής Μαρίας μαρτυρούν το πόσο ταλαιπωρήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον της. Ειδικοί ψυχολόγοι που την παρακολουθούν προσπάθησαν να μάθουν από το κοριτσάκι τι ακριβώς συνέβη και πως τελικά βρέθηκε μακριά από την επίβλεψη των γονιών της. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μαζί της θα τους περίμενε μία εξέλιξη που θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα της υπόθεσης αφού τα όσα φέρεται να είπε η μικρή δεν «κούμπωναν» με όσα είχε ισχυριστεί η οικογένεια ότι δηλαδή το παιδί χάθηκε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων από μπροστά τους με τον πατέρα της να μιλά για απαγωγή του παιδιού του από τσιγγάνους σε δηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο protothema.gr.

Παρακάτω παρατίθεται η στιχομυθία που φέρεται να καταγράφηκε μεταξύ των ψυχολόγων και της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της.
- Που ήσουν;
- Στο δάσος.
- Τι ήθελες εκεί;
- Με άφησε η μαμά μου.
- Πώς βρέθηκες στο δάσος;
- Με άφησε η μαμά μου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρία φέρεται να είπε στους ψυχολόγους που την παρακολουθούν πήγε να δει το μικρό άλογο και το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος και αφού έπαιξε κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς της και εκείνο φοβήθηκε γιατί δεν ήξερε πως να επιστρέψει σε αυτούς. Η αστυνομία ως φαίνεται πρέπει να λύσει το μυστήριο καθώς τουλάχιστον από όσα είπε το κοριτσάκι δε φαίνεται να υπάρχει εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση της απαγωγής που κατήγγειλε η οικογένεια. Γεγονός είναι πάντως ότι η μικρή Μαρία βρέθηκε ταλαιπωρημένη πεινασμένη αφυδατωμένη και φοβισμένη εξ ου και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων.

Ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα κρατηθούν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο οι γονείς του παιδιού.










Η Μαρία-Ειρήνη βγαίνει από το Αστυνομικό Τμήμα στην αγκαλιά της θείας της





Η μικρή ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένη



Ο 5χρονος αδερφός του κοριτσιού βρέθηκε επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα



Οι δύο γυναίκες που βρήκαν και πήγαν το παιδί στην Αστυνομία το μεσημέρι της Δευτέρας


Πώς τη βρήκε ο λιμενικός
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τη Μαρία εντόπισε άνδρας του Λιμενικού Σώματος στην Λ. Καβάλας και αφού την αναγνώρισε φώναξε το όνομά της και αμέσως η μικρή γύρισε έβαλε τα κλάματα και φέρεται να του είπε ότι την άφησε η μαμά της.

«Ξέρω τον απαγωγέα»
Ο παππούς της μικρής Μαρίας σε δηλώσεις του θα πει ότι γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από την απαγωγή της εγγονής του κάνοντας λόγο για μία αντιδικία που είχε με έναν αθίγγανο τον οποίο υποπτευόταν ότι άρπαξε το παιδί για να τον τρομοκρατήσει και να τον εκβιάσει. Ή κόρη του και θεία της μικρής που θα πήγαινε με τον παππού της μικρής στο τμήμα για να φέρει ρουχαλάκια στο κοριτσάκι θα σημείωνε σε δηλώσεις της ότι το παιδί αποτέλεσε θύμα μίας προσπάθειας εκβιασμού του παππού της από αθίγγανους. Ο αδελφός της πάντως ισχυρίζεται στο protothema.gr ότι ο πατέρας του υποπτεύεται λάθος άνθρωπο.

«Δεν είμαι ο αυτουργός της εξαφάνισης»
Να σημειωθεί ότι πατέρας της μικρής Μαρίας είχε εκνευριστεί πριν τον εντοπισμό της κόρης του όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το ψύχραιμο τρόπο που αντιμετώπιζε την εξαφάνιση της κόρης του. Ο Αντώνης Πρίντεζης εξήγησε ότι έπρεπε να παραμείνει ψύχραιμος για να σταθεί στο πλευρό των δύο άλλων παιδιών του και της συζύγου του που κόντευε να τρελαθεί από αγωνία καθώς είχε φρικάρει από όλο αυτό που συνέβαινε όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ αισθανόταν πολύ άσχημα για την αίσθηση που επικρατούσε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ενδέχεται να είναι ο αυτουργός της εξαφάνισης του τρίχρονου κοριτσιού: «Έχω άλλα δύο παιδάκια και μία γυναίκα που έχει φρικάρει και κάποιος πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Αν ήταν καλό να κλαίω σαν γυναικούλα... Ας χάσει ο καθένας το παιδί του, δεν το εύχομαι σε κανέναν, ας έρθει τότε να μου πει αν είναι ψύχραιμος και τι κάνει».

«Σας ικετεύουμαι, βοηθήστε μας να βρούμε το παιδί μας»
Από τη πρώτη στιγμή χτύπησε κόκκινος συναγερμός στις αρχές για τον εντοπισμό του κοριτσιού ηλικίας μόλις 3,5 ετών το οποίο είχε εξαφανιστεί σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που θα ακολουθούσε από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο εξέπεμψε Amber Alert, θα διευκρινιζόταν ότι επρόκειτο για την Μαρία-Ειρήνη Πρίντεζη, η οποία χάθηκε την Κυριακή του Πάσχα γύρω στις 14.40 το μεσημέρι. Θα επισημαινόταν ότι λόγω της μικρής ηλικίας του παιδιού και των συνθηκών εξαφάνισης υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιδί κινδυνεύει.

Τι είχε πει η οικογένεια στο protothema.gr την Κυριακή
«Σας ικετεύουμε, βοηθήστε μας να βρούμε το παιδί μας, δεν είναι δυνατόν να μας συμβαίνει αυτό. Κοντεύουμε να τρελαθούμε από αγωνία, είμαστε σε απόγνωση». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που θα έλεγαν οι γονείς της μικρής μιλώντας την Κυριακή στο protothema.gr, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα, για να χάσουν μπροστά από τα μάτια τους το παιδί τους.

Οι γονείς είχαν πάει στη μάντρα Σκαραμαγκά με την κόρη τους και το πεντάχρονο αγοράκι τους όπως θα έλεγε ο πατέρας της και θα προσπαθούσε να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη.

«Ξαφνικά και ενώ τα βλέπαμε να παίζουν μαζί με άλλα παιδάκια, μέσα σε δευτερόλεπτα αφαιρεθήκαμε, γιατί κάτι συζητούσαμε πήγα λίγο να κοιτάξω το μικρό μου γιο και η μπέμπα εξαφανίστηκε. Έχουμε τρελαθεί... Πήραμε την Αστυνομία, το Χαμόγελο του Παιδιού, όλοι είναι εδώ σαρώνουν την περιοχή. Προσευχόμαστε να βρούμε το κοριτσάκι μας, βοηθήστε μας» είχε πει ο πατέρας της αγνοούμενης, Αντώνης Πρίντεζης συμπληρώνοντας.

«Πήγαμε για Πάσχα στον πατέρα μου, εκεί που είναι η επιχείρησή του. Εμείς μένουμε στον Πειραιά, γέννημα θρέμμα Πειραιώτες είμαστε. Πήραμε τα παιδάκια μας να πάμε σήμερα να κάνουν Πάσχα να ψήσουμε και να χαρεί και ο παππούς τους. Τι να πω... Φοβάμαι ότι μου το κλέψανε το παιδί, μου η περιοχή είναι γεμάτη τσιγγάνους» θα σημείωνε από την πρώτη στιγμή ο κ. Πρίντεζης.

Όπως θα έλεγε η μητέρα της μικρής ήταν συνεχώς μαζί και έκαναν βόλτες στη μάντρα για να δει η μικρή Μαρία τα σκυλιά αλλά και ένα πόνι που υπάρχουν στον χώρο. Χρειάστηκε να κάνει κάτι ζήτησε από το συζυγό της να έχει το νου του και λίγα λεπτά αργότερα θα χάνονταν τα ίχνη της κόρης της.

Η μεγάλη επιχείρηση των αρχών
Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε μία μαραθώνια προσπάθεια εντοπισμού της Μαρίας. Στις έρευνες μετείχαν η ΕΚΑΜ, η ΕΜΑΚ, ειδικές ομάδες των εγκληματολογικών ερευνών, αστυνομικοί που έψαχναν σε μεγάλη έκταση και ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας. Στην πρώτη γραμμή βέβαια και η ομάδα από το Χαμόγελο του Παιδιού που κοινοποίησε άμεσα alert για την εξαφάνιση της μικρής αλλά βρέθηκε και στο σημείο για να λάβει μέρος στις έρευνες που γίνονταν από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα στο σημείο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα στο σημείο και περιμετρικά της περιοχής χωρίς όμως να βρεθεί το παραμικρό στοιχείο που πιθανότατα θα τους βοηθούσε στο να εντοπίσουν τη μικρή Μαρία.


Ο πατέρας της Μαρίας-Ειρήνης






Δήλωση του παππού





Τι λέει η θεία του παιδιού





Η μάντρα από την οποία εξαφανίστηκε την Κυριακή το παιδί





Η μητέρα και ο αδερφός της μικρής Μαρίας-Ειρήνης


Η θεία του παιδιού



Στρατής Λημνιός
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου