Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016

ΝΔ: Στη Βουλή το κύκνειο άσμα Τσίπρα...

«Η μόνη συγκολλητική ουσία που έχουν πλέον Τσίπρας και Καμμένος είναι η εξουσία, στη Βουλή θα περάσουν δύσκολες ώρες». Με αυτή τη φράση κορυφαίο κομματικό στέλεχος της ΝΔ...
περιέγραψε το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει στη μάχη της Βουλής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – μια διαδικασία ..που στη Λ. Συγγρού χαρακτηρίζεται ως «το κύκνειο άσμα του Τσίπρα».

Με την κοινωνία στον δρόμο, την αντιπολίτευση απέναντι σε ασφαλιστικό, φορολογικό και με τους εταίρους να μη κάνουν πίσω στα μέτρα «κάβα» που ζητούν παρά τις λεκτικές ακροβασίες του Μαξίμου, στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και θα επιχειρήσουν πόλωση σε όλα τα μέτωπα σε συνθήκες ακραίας πολιτικής σύγκρουσης κραδαίνοντας μια αόριστη συζήτηση για το χρέος και το λάβαρο στη μάχη κατά της διαπλοκής και των συμφερόντων.

Μετά τη χθεσινή ομολογία, όπως λένε, στη ΝΔ από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλο για την υποκλοπή της συνομιλίας Βελκουλέσκου – Τόμσεν, η κυβέρνηση οδεύει εντελώς αποδυναμωμένη στο Eurogroup της 9ης Μαΐου κινδυνεύοντας να χάσει και τις ελάχιστες φωνές στήριξης στις οποίες θα μπορούσε να στηριχθεί για να αποκρούσει τις πιέσεις ώστε να εξειδικεύσει εδώ και τώρα τα μέτρα «κάβα» των 3,6 δισ. ευρώ.


«Έτσι ή αλλιώς ο Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του σε δυο μνημόνια μέσα σε ένα χρόνο ψηφίζοντας μέτρα που εμείς ούτε θα τολμούσαμε να παρουσιάσουμε στις κοινοβουλευτικές μας ομάδες» σημείωνε το ίδιο στέλεχος, τονίζοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δώσει την παραμικρή στήριξη στην κυβέρνηση ακόμη και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιεστεί από τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Το μήνυμα αυτό θα περάσει ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του όχι μόνο δεν θα ψηφίσει τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα τα οποία χρεώνει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα και στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΝΔ έφτασε χθες μια ακόμη κυλιόμενη μέτρηση που δείχνει την κυβέρνηση συνολικά σε ελεύθερη πτώση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σε αρνητικό πρόσημο σε όλα τα επιμέρους ποιοτικά ερωτήματα για την ικανότητα διακυβέρνησης και τα αποτελέσματα που είχε η διαπραγμάτευση που έκανε μέχρι την υπογραφή του νέου μνημονίου το καλοκαίρι.

Αυτή η εικόνα, όπως πιστεύουν στη ΝΔ, έχει φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου κάτι που για το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη σημαίνει πως ο κ. Τσίπρας θα οδηγήσει την πολιτική αντιπαράθεση στα άκρα σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους βουλευτές παίζοντας ταυτόχρονα με το "χαρτί" του ανασχηματισμού.

real.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου