Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: "Συναγερμός" στο Μαξίμου για την διαρροή της επιστολής Τσακαλώτου στους δανειστές


Έντονοι τριγμοί στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο να ζητάει εξηγήσεις από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βαλτεσινιώτης

Το «βαθύ λαρύγγι» αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εξακριβώσουν πως «διέρρευσε» στον Tύπο και συγκεκριμένα στο συγκρότημα Λαμπράκη ....η πληροφορία ότι ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος έστειλε επιστολή προς τους εκπροσώπους των θεσμών με την οποία εξηγούσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει σημαντικό μέρος από τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, μεταξύ αυτών την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, τις συντάξεις λόγω ατυχήματος και τα ειδικά μισθολόγια. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η σχετική διαρροή στην εφημερίδα τα Νέα του Σ. Ψυχάρη προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο να ζητάει εξηγήσεις από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι η σχετική αποκάλυψη έγινε από το γραφείο του Α. Τσίπρα.

Μάλιστα οι αρχικές υποψίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης επικεντρώθηκαν στον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Δ. Τζανακόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά. Ωστόσο ο ίδιος ο Α. Τσίπρας σε επικοινωνία που είχε την Δευτέρα με τον Ε. Τσακαλώτο ήταν κατηγορηματικός ότι η συγκεκριμένη διαρροή δεν έγινε από τους στενούς του συνεργάτες, αλλά ενδεχομένως από κάποιον υπουργό που το Σάββατο το μεσημέρι συμμετείχε στην άτυπη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, συνομιλώντας με τα «Παραπολιτικά» εξηγούσε ότι η διαρροή όντως έγινε εκ των έσω και όχι από κάποιον από τους «παραλήπτες» της επιστολής.

Μάλιστα η ίδια πηγή του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτήριζε δικαιολογημένη την οργή του Ε. Τσακαλώτου και διαβεβαίωνε ότι δεν «υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός» να δοθεί στην δημοσιότητα η σχετική πληροφορία. Οι υποψίες για την διαρροή μετά από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και Μεγάρου Μαξίμου επικεντρώνονται σε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης που για δικούς του λόγους λειτούργησε ως βαθύ λαρύγγι στο «εχθρικό» συγκρότημα Λαμπράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου