Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΣΚΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κι όμως οι γείτονες στην Τουρκία, έχουν "μπούσουλα". Διπλωματικό, πολιτικό, εθνικό. Αν και διαθέτουν πιθανότατα ένα μωσαϊκό διαφορετικών πολιτικών εθνολογικών και πολιτισμικών στοιχείων, έχουν χαράξει μια πολιτική γραμμή και στρατιωτική, επεκτατισμού και εθνικισμού.
Με αυτήν την λογική, πορεύονται αιώνες.
Από την άλλη πλευρά, την δική μας, επικρατεί μια "πανηγυριώτικη εθνική έξαρση", σε ...
ορισμένες περιπτώσεις και σε άλλες μια "εθνική καρτερικότητα", χωρίς ωστόσο ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο, να αποτελεί σταθερή επιλογή και εθνική γραμμή.
Έτσι εξηγούνται και οι εθνικές παλινωδίες και καταστροφές.
Αφορμή φυσικά, στάθηκε το πανηγύρι που στήθηκε, για την άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Ένα τέτοιο εθνικό πανηγύρι, χρειάζεται σε αυτήν την φάση, ο σουλτάνος Ερντογάν, που απομακρύνει κάθε ημέρα και περισσότερο την χώρα του, από την ευρωπαϊκή της ένταξη.
Οι στόχοι της γείτονος δεν έχουν καμία σχέση με τις "αρχές"της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολιτιστικά, πολιτικά, στρατιωτικά, η Τουρκία παραμένει μια χώρα με στρατιωτικές, φασιστικές εμμονές, θρησκευτικό φανατισμό και γελοίες εξάρσεις εθνικής απαρχής, που υπενθυμίζουν φυσικά σφαγές αμάχων, καταστροφές άλλων εθνοτήτων και κυριαρχικές βλέψεις στους γείτονες.


Με αυτήν την λογική της Τουρκίας, θα έπρεπε να χαράζεται η εθνική Ελληνική στρατηγική. Σταθερή, αταλάντευτη και πάντα με διδαχές από το παρελθόν.
Υπάρχουν λαοί που δεν αλλάζουν. Ο Τούρκος παραμένει απολίτιστος, θρησκευτικά φανατισμένος, εθνικά τραμπούκος και επικίνδυνος. Αυτό που πέτυχαν οι Τούρκοι ανά τους αιώνες, είναι αυτές ακριβώς οι κατηγορίες να μην χαρακτηρισθούν ποτέ ακραίες. Οι Τούρκοι, όπως και να παρουσιάζονται ...παραμένουν Τούρκοι.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου