Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Η ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ "ΔΕΞΙΑΣ" Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποβοηθά την πανσπερμία των κομμάτων της "δεξιάς". Το ζητούμενο για τον νέο πρόεδρο, θα έπρεπε να είναι η σύνθεση των απόψεων, με σεβασμό στην κυριαρχούσα δύναμη της παράταξης. Αντ' αυτού, το μοίρασμα οφιτσίων, σε αμφιλεγόμενων τάσεων και ...προσωπικοτήτων στελέχη, απογοητεύει τους ψηφοφόρους ...της παράταξης και δημιουργεί περαιτέρω ρήγματα.
Στο πολιτικό σκηνικό και στην πολυκατοικία της δεξιάς, έχουν μοιρασθεί πλέον τα ...τριάρια και μένουν κενά...τα δυάρια και οι γκαρσονιέρες.
Με την ουσιαστική και όχι πλέον μεταφορική έννοια του όρου, η Χρυσή Αυγή πάρα τις προσπάθειες των "μετεωρολόγων δημοσκόπων "ζει και βασιλεύει" σε βάρος της Δημοκρατίας και "αιχμαλωτίζει" όλο και περισσότερους ψηφοφόρους, βοηθούσης και της κρίσης και του φόβου από το προσφυγικό κύμα ... Η αυξητική δύναμη της ακροδεξιάς, διαμορφώνει επιπροσθέτως και κλίμα.... πιεστικό από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκμεταλλευόμενοι και την συνεχώς αυξανόμενη εκλογική τους πελατεία ως ένα κόμμα που συμπορεύεται με την σημερινή εξουσία και τον Σύριζα, "δεσμεύει"τους αυριανούς ψηφοφόρους του, με ό,τι κάθε κυβέρνηση... δέσμευε:  Ρουσφέτια και προσλήψεις... κατ' αναλογία... Δύσκολα λοιπόν ακόμα και στον υπό μελέτη εκλογικό νόμο, θα χάσει την είσοδο στην Βουλή.
Από την άλλη πλευρά οι Καρατζαφέρης -Μπαλτάκος, δεν φαίνεται να αποτελούν μια αμελητέα δύναμη. Ο Καρατζαφέρης, κινούμενος με τις προσωπικές του γνωριμίες και τις παλαιές προσωπικές ψήφους του σε συνδυασμό με τον εκ του περιβάλλοντος Σαμαρά ορμώμενο Μπαλτάκο, φαίνεται ότι θα πλησιάσουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό, χωρίς ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα, να περάσουν τον κάβο της Βουλής...
Ο γραφικός Φαήλος, θα εισπράξει κι αυτός... από τους λίγους ψηφοφόρους, που ακόμα θυμούνται τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι αποσχισθέντες πλέον Οννεδίτες, που θα κατέλθουν στις φοιτητικές εκλογές, ως δεύτερη...ΟΝΝΕΔ, αποτελούν ένα αίνιγμα, καθώς ψάχνονται για την επίσημη πολιτική τους εκπροσώπηση.

Τα πράγματα, στατιστικά, κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά προβλέπονται για την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η...μη δημοσκοπική προσμέτρηση, των ψήφων των δεξιών κομμάτων, διαμορφώνει μια εικόνα ευεξίας, αλλά η πραγματικότητα και δημοσκοπικά θα αποδειχθεί σε λίγο καιρό, ότι είναι εντελώς διαφορετική. Κι αυτό, προφανέστατα, δεν έχει ακόμα απασχολήσει τους φωστήρες της νέας ηγεσίας. Ή θεωρούν ότι η μέθοδος του στρουθοκαμηλισμού... θα διώξει τους εφιάλτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου