Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

Ιστορική απόφαση: Χωρίς βίζα οι ελληνοκύπριοι στην Τουρκία!


Μια ιστορική απόφαση, την οποία δεν θα έπαιρναν αν δεν ήθελαν την κατάργηση της βίζας για να κυκλοφορούν στην Ευρώπη, έλαβαν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με αυτή, οι Ελληνοκύπριοι δεν θα χρειάζονται πλέον θεώρηση εισόδου (βίζα) για να επισκέπτονται ....την Τουρκία, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου. Όμως αυτό δεν ισοδυναμεί με αναγνώριση της Κύπρου εκ μέρους της Τουρκίας, διευκρίνησε σήμερα ένας τούρκος αξιωματούχος.

Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΕΕ μόλις η ΕΕ άρει την υποχρέωση των Τούρκων να έχουν θεώρηση εισόδου όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ, σύμφωνα με μια απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η κίνηση αυτή γίνεται για να ικανοποιηθεί ένα από τα 72 κριτήρια που έχουν θέσει στην Τουρκία οι Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία θα ισχύει και για τους Ελληνοκυπρίους. "Αυτό δεν σημαίνει την αναγνώριση της Κύπρου. Αν η ΕΕ καταργήσει τις βίζες για τους τούρκους πολίτες, τότε θα καταργήσουμε κι εμείς την βίζα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ", δήλωσε ο αξιωματούχος.

"Αυτή τη στιγμή, οι Ελληνοκύπριοι μπορούν ήδη να ταξιδεύουν στην Τουρκία, όμως εκδίδουμε τη θεώρηση εισόδου τους σ' ένα χωριστό χαρτί. Μ' αυτή τη νέα ρύθμιση δεν θα χρειάζονται βίζα", διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου