Πέμπτη, Μαΐου 19, 2016

Σόιμπλε: «Ναι» σε ελάφρυνση χρέους...


αλλά μόνο μετά τις εκλογές...

Αυτό φέρεται να λέει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Handelsblatt.

Σε εμπιστευτικό έγγραφο που...
εστάλη στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας, που αναφέρει ότι το «έχει δει», το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σημειώνει την προθυμία του για ελάφρυνση του χρέους που «πνίγει» την Ελλάδα, σε ένα βιώσιμο επίπεδο, κάνοντας παραχωρήσεις προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που επανειλημμένα ζητεί την ελάφρυνση, απειλώντας με αποχώρηση από το πρόγραμμα.

«Αυτά τα μέτρα θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων έως το 2018» αναφέρεται στο έγγραφο, αναβάλλοντας τα σχέδια ελάφρυνσης για μετά τις γερμανικές εκλογές στο δεύτερο μισό του 2017, αναφέρει η εφημερίδα.

Η αναμονή έως το τέλος του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, σημειώνει η εφημερίδα, σημαίνει επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα χρειαστεί πλήρη κοινοβουλευτική έγκριση, παρά μόνο τις «ευχές» της επιτροπής προϋπολογισμού.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη» σημειώνεται στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου και υπόσχεται να κάνει την προσπάθεια να το διευκολύνει...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου