Παρασκευή, Μαΐου 20, 2016

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΚΟΜΑ ΨAΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ. ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΜΗΧΑΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Είναι τεράστιες οι ευθύνες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που δεν έχει αποσαφηνίσει, ως θα όφειλε εδώ και πολλές ημέρες, τι στάση θα τηρήσει με τα νέα μέτρα, το φορολογικό και τις μεταρρυθμίσεις.
Αντ' αυτού οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ακούν αντιφατικές δηλώσεις, προς διαφορετική κατεύθυνση, από κάθε στέλεχος και παρακολουθούν με αγωνία, καθώς άλλα λέει η "επίσημη" Νέα Δημοκρατία την μια φορά και άλλα την άλλη.
Κυρίαρχο λάθος, ότι οι απόψεις ή οι επίσημες θέσεις δεν είναι προϊόν μιας δημοκρατικής διαδικασίας, μέσα από την συνεδρίαση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας... -που δεν έχει συνέλθει ακόμα, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, άρα συμπεραίνει κανείς, ότι δεν θα συνεδριάζει, για άλλα μικρότερης σημασίας θέματα- αλλά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των "συν αυτώ"που προφανέστατα, επιχειρούν να διεξάγουν... δημοσκόπηση ανάλογα με τις αντιδράσεις των όσων υποστηρίζουν.
Έτσι μάθαμε ότι τα μέτρα για τους φόρους θα καταψηφισθούν. Ορθώς, αλλά δεν μας είπαν ποιο θα ήταν το σχέδιο της Νέας Δημοκρατιας για την αντικατάσταση αυτών των φόρων, με τι;
Μας είπαν θα στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις. Ορθόν, έως ένα βαθμό, αφού πρώτον η Νέα Δημοκρατία έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις-ξεπούλημα και δεύτερον οι μεταρρυθμίσεις οι έρμες είναι συνδεδεμένες με την είσπραξη πόρων από το φορολογικό.
Δεν θα σταθούμε στην γενικότερη πολιτική αρχή, σύμφωνα με την οποία εγώ παροτρύνω την κυβέρνηση ως Νέα Δημοκρατία, να υπογράψει την συμφωνία αλλιώς χαθήκαμε, αλλά όταν την υπογράφει, την απειλώ με Δικαστήρια.
Θα σταθούμε στο γεγονός, ότι όσον αφορά την πρώτη κατοικία, άφησαν άλλα να εννοηθούν από την Συγγρού, πριν ξεσηκωθεί ο κόσμος και τελικά έφθασαν στο όχι. Το ίδιο έγινε και για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Προφανέστατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις σε μια υπόθεση τόσο σοβαρή, που δεν μας λέει τι θα έκανε ο ίδιος. Εντυπώσεις, που έχει ...την εντύπωση ότι θα κερδηθούν, εάν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, λες και θυμάται κανείς μετά από ένα μήνα, ποιος ψήφισε τα νομοσχέδια...εκτός εάν το κάνει για άλλο λόγο...
Όπως και να έχουν τα πράγματα, σε τόσο σοβαρά θέματα, συγκαλούνται τα όργανα της Νέας Δημοκρατιας, κυρίαρχα η κοινοβουλευτική ομάδα και χαράζει γραμμή πλεύσης .


Αντί αυτού, παλινωδίες άλλα λέμε σήμερα, άλλα αύριο... Η στάση αυτή, δεν προσιδιάζει με παράταξη, που θέλει να επανέλθει στην εξουσία, ούτε διαμορφώνει κλίμα. Το αντίθετο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου