Κυριακή, Μαΐου 29, 2016

Κύμα φυγής...

...υπό τον φόβο του Aσφαλιστικού...

Χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα έσπευσαν να καταθέσουν μαζικά αιτήσεις για να προλάβουν υπό τον φόβο του νέου ασφαλιστικού.

Οι...
ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον 40.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης κατατέθηκαν από δημοσίους υπαλλήλους και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου.

Συνολικά όπως εξηγεί στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ για το τρέχον έτος αναμενόταν να κατατεθούν συνολικά 80.000 – 85.000 αιτήσεις, εντός του πρώτου τετραμήνου υποβλήθηκαν ήδη οι 40.000.



Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ίσως για το τελευταίο κύμα μαζικής φυγής, καθώς αφενός το καλοκαίρι του 2015 έκλεισαν οι πόρτες της πρόωρης συνταξιοδότησης, αφετέρου με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων συμφέρει περισσότερο η παραμονή στην εργασία (εφόσον αυτό είναι δυνατό) παρά η συνταξιοδότηση.

Ιδιαίτερα στο Δημόσιο, όπου ο νέος υπολογισμός των συντάξεων φέρνει περικοπές που αγγίζουν το 25%, οι αιτήσεις ήταν πολλαπλάσιες από τις αναμενόμενες.

Όπως υπερπολλαπλάσια αναμένονται και τα προβλήματα που δημιουργεί η μείωση προσωπικού σε συγκεκριμένους τομείς, κυρίως σε Παιδεία και Υγεία.
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου