Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

Η ανεκπλήρωτη υπόσχεση της γραβάτας...

Αν ο Αλ. Τσίπρας θέλει να δείξει ή να αποδείξει στους συντρόφους του ότι παραμένει ακτιβιστής και αντισυστημικός και αρνείται να φορέσει γραβάτα «γούστο του και καπέλο του» (που λέει και ο λαός). Μικρό το κακό. Ωσάν η γραβάτα...
να μπορεί να καθορίσει και τις πολιτικές συμπεριφορές κάποιου, που θα έλεγε και ο Δ. Κουτσούμπας.
Αν όμως τριγυρνά στο εξωτερικό, του δωρίζουν ένα σωρό γραβάτες και υπόσχεται ότι θα τις φορέσει μόνον όταν λυθούν διάφορα δύσκολα προβλήματα τότε αλλάζει το πράγμα.
Στον κ. Μάριο Ρέντσι υποσχέθηκε ότι θα φορέσει γραβάτα μόνον όταν λυθεί το πρόβλημα του χρέους. Το ίδιο υποσχέθηκε και στους κ.κ. Σουλτς, Γιούνκερ, ακόμη και στην κυρία Μέρκελ. Στον Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα φορέσει γραβάτα όταν λυθεί το Κυπριακό. Και στις δύο περιπτώσεις ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να λυθεί ούτε το ένα θέμα (αυτό του χρέους), ούτε το άλλο (αυτό του Κυπριακού) σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ισως να μη λυθούν ποτέ κατά τη διάρκεια που θα είναι Πρωθυπουργός ή ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.
Γιατί λοιπόν υπόσχεται ότι θα φορέσει γραβάτα και κάνει ακόμη και τον Π. Καμμένο να τον πιστεύει και να του δωρίζει όχι μία αλλά δύο γραβάτες, νομίζοντας ότι βγαίνουμε στην ανάπτυξη; Εκτός αν το εκλαμβάνει ως «καλαμπούρι» και δεν αντιλαμβάνεται ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις περί γραβάτας επηρεάζουν το διεθνές status του ιδίου, αλλά και της χώρας.

ΒΗΜΑτοδότης

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου