Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016

Θα ωφελήσουν ή θα βλάψουν τελικά στη Νέα Δημοκρατία τα ανοίγματα σε Ποτάμι και Δράση;


Τις τελευταίες μέρες, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και τον Θόδωρο....
Σκυλακάκη, για την είσοδο τους στη Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα, η κίνηση αυτή του προέδρου, βλέπουμε να επικροτείται από μία μεγάλη μερίδα του τύπου, που την παρουσιάζει και ως το μεγάλο άνοιγμα του κόμματος προς το κέντρο.
Το γεγονός όμως ότι μερίδα του τύπου επικροτεί ένα τέτοιο γεγονός, δεν σημαίνει πως και η κίνηση αυτή θα αποδειχθεί στρατηγική.
Μια αναδρομή στο παρελθόν άλλωστε, μας αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.
Όταν η Νέα Δημοκρατία άνοιγε τις πύλες της εισόδου της σε ξένες ως προς την ιδεολογία, τις αρχές της και τις αξίες της δυνάμεις, το μόνο που κέρδιζε ήταν οι προσδοκίες που δημιουργούσε η μπακαλίστική λογιστική του τύπου προσθέτω στο ήδη υπάρχον ποσοστό και τα ποσοστά των καινούργιων και ανεβαίνει το δικό μου.
Στην πραγματικότητα όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύε.
Απόδειξη αυτού το γεγονός είναι ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε ξαναφέρει πίσω τη Ντόρα που δεν είχε καταφέρει να μπει στη Βουλή πριν από σαράντα μέρες, είχε πάρει στο κόμμα όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ, αλλά και παρά το ότι ο λαός είχε ξεκινήσει να έχει μία σαφέστατη εικόνα για το έγκλημα ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου, η Νέα Δημοκρατία αντί να αυξήσει τη δύναμη της απ΄το 33,5% του 2009, το μείωσε στο 29,7%.
Τα ποσοστά λοιπόν δεν συγκεντρώνονται με μπακαλίστικες προσταφαιρέσεις, αλλά με πολιτικές.
Και οι υγιείς πολιτικές παράγονται από συμπαγή κόμματα.
Γνωρίζουμε πολύ καλά άλλωστε, τι εμπεριέχουν αυτές οι συμφωνίες εισόδου νέων δυνάμεων σε ένα κόμμα.
Από τον αριθμό των εκλόγιμων βουλευτών, την κατάρτιση του Επικρατείας, μέχρι και τις αλλαγές θέσεως σε ιδρυτικές αρχές, αλλά και απομάκρυνση από θεμελιώδεις αξίες, προβλέπουν τέτοιες συμφωνίες.
Ασχέτως που δεν ανακοινώνονται εκείνη τη στιγμή.
Η πορεία είναι αυτή που το δείχνει.
Το χειρότερο όμως σ΄αυτές τις περιπτώσεις, είναι το βεβαρυμένο παρελθόν και οι παλαιότερες μειωτικές ή υβριστικές τοποθετήσεις των νεοεισερχομένων, για το κόμμα που από ΄δω και στο εξής θα κλιθούν να υπηρετήσουν.
Κανείς εξ αυτών και ποτέ, δεν έχει να τη λεπτότητα να ζητήσει έστω και ένα τυπικό συγνώμη.
Σε αυτές τις προκλητικές συμπεριφορές, αν προσθέσουμε και κάποιες παραβατικές ή ακόμη και ορισμένες ''αμαρτωλές'' σχέσεις, τότε είναι που επέρχεται και η αγανάκτηση.
Και διαμορφώνουν τον τελικό λογαριασμό στο να έρχεται ένας και να φεύγουν δύο.
Πριν λοιπόν προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους συμφωνίες, οφείλουμε να προσμετρήσουμε όλες τις παραμέτρους.
Και να αποφασίσουμε με γνώμονα το κομματικό συμφέρον και όχι προσπαθώντας να ξεπληρώσουμε γραμμάτια του παρελθόντος.
Γι΄αυτό λοιπόν, θα ήταν καλύτερα ο νέος πρόεδρος του κόμματος να δώσει βάση στα λάθη που έχουνε γίνει από το 2009 μέχρι σήμερα, λάθη που απομακρύνουν τον Έλληνα ψηφοφόρο από τη Νέα Δημοκρατία, από το ν΄ανοίξει τις πύλες εισόδου και εδώ μέσα να βρει αποκατάσταση ο κάθε τελειωμένος πολιτικός.
Γιατί και στην τελική, σύντομα θα δει αντιδράσεις και από αυτούς που μέχρι σήμερα τράβηξαν ''το κουπί'', έφαγαν όλη τη λάσπη και σε ενδεχόμενο εκλογών θα μείνουν έξω από την ενεργό πολιτική γιατί θα είναι τα ''θύματα των συμφωνιών''.
Αν το καταφέρει αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε θα γίνει αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία.
Διαφορετικά, η νέα συρρίκνωση είναι προ των πυλών.

- See more at: http://www.newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου