Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

DW: Στενεύουν τα περιθώρια για τον Τσίπρα...


Δυσκολίες για την Ελλάδα, για την οποία στενεύουν τα περιθώρια σε ό,τι αφορά την οικονομία, διαπιστώνει μερίδα του γερμανικού Τύπου της Τρίτης, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Στη δύσκολη θέση της Ελλάδας, παρά την αισιόδοξη ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού.... για το Πάσχα, αναφέρεται η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger.

«Ήταν ένα χαρμόσυνο μήνυμα αυτό που ...
μετέφερε στους συμπατριώτες του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Πάσχα. ‘Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται'. Αυτό όμως μπορεί να ήταν περισσότερο ευχή. Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές δεν προχωρούν» τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Σημειώνει επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών σε μια έκτακτη σύνοδο για την Ελλάδα. «Εάν δεν υπάρξει έστω μια προσέγγιση στα ανοιχτά θέματα, τότε τα περιθώρια για τον Τσίπρα στενεύουν- όπως και για την Ελλάδα», συμπληρώνει.

Ένα δυσοίωνο μέλλον για την Ευρώπη διακρίνει ο σχολιαστής της εφημερίδας Handelsblatt σε σχετικό άρθρο, αναφερόμενος και στην Ελλάδα.

«Μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες αυξάνεται συνεχώς η απαισιοδοξία για το μέλλον της Ευρώπης. Δημιουργείται η εντύπωση ότι η κρίση του ευρώ και της Ελλάδας, οι προσφυγικές ροές και η τρομοκρατία θα μπορούσαν να ανατινάξουν με την ευρεία έννοια την ευρωπαϊκή κοινότητα», αναφέρεται στο δημοσίευμα της Handelsblatt.

«Η άνοδος εθνικιστικών, δεξιών, δημαγωγικών κινημάτων σε σχεδόν όλα τα κράτη της ευρωζώνης, αλλά και ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ελβετία, δεν είναι πια φαινόμενο που παρατηρείται στο περιθώριο αλλά στο επίκεντρο της κοινωνίας», σημειώνεται στο ίδιο άρθρο... Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου