Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: YΠΗΡΞΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ...


Για συντονισμένο σχέδιο προσωπικής του θεσμικής εξουδετέρωσης ...
έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου δόθηκε η συνέχεια την συνεδριάσεων -μετά από μακρά περίοδο διακοπής- για το θέμα των προβλημάτων ....που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δικαιοσύνης και για τις καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η κυρία Τσατάνη είναι εμφανές ότι προσπαθεί να με καταστήσει κατηγορούμενο», για να προσθέσει με νόημα «το αποδέχομαι. Μακάρι και ειδικό δικαστήριο. Όμως ποιο είναι το αδίκημα; Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος δεν μπορεί να υπάρξει, πλημμεληματάκι μπορεί να είναι».

Επέμεινε δε να διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία στη Βουλή προκειμένου, όπως είπε, να αποκαλυφθεί το σχέδιο της σκευωρίας εναντίον του.

«Να έρθει η δικογραφία εδώ! Υπήρξε προσπάθεια να εξουδετερωθώ για συγκεκριμένους χειρισμούς. Όταν θα έρθουν οι δικογραφίες θα δείτε», ανέφερε.

Πάντως, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, απέρριψε στο αίτημα να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία που αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ προανήγγειλε πως αν κληθεί από την Επιτροπή δεν θα παραστεί.

Η στάση της κυρίας Τσατάνη προκάλεσε την δυσφορία της κυρίας Χριστοδουλοπούλου που είπε: «Φαίνεται ότι αποτελούμε κι εμείς μέρος του προβλήματος, η εχθρότητα Τσατάνη δείχνει ότι η επιτροπή θεσμών ενοχλεί και μάλιστα προαναγγέλλει ότι δεν θα έρθει αν κληθεί. Επειδή κάποιος πρέπει κάτι να κάνει -δεν καταλαβαίνω ποιος ωφελείται- τόσο σοβαρά συντεχνιακά συμφέροντα πάνω από δικαιοσύνη;».

Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι δεν προκύπτει λόγος να έρθει η δικογραφία Βγενόπουλου.

«Δεν ενοχλείται από την επιτροπή η Τσατάνη, ενοχλείται από το αίτημα να έρθει η δικογραφία», υπογράμμισε ο Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι), ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι «θεμιτή η άποψη της κυρίας Τσατάνη».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, ξεκαθάρισε ότι «ορθώς η Τσατάνη λέει δεν μπορεί να έρθει η δικογραφία», με τον κ. Μάκη Βορίδη να αναρωτιέται αν η εξέταση δικογραφιών είναι δουλεία της επιτροπής Θεσμών.

Πάντως, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι θα στείλει σχετικό ερώτημα στην επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η εισαγγελέας είναι υποχρεωμένη για τη διαβίβαση της δικογραφίας.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου