Σάββατο, Ιουνίου 25, 2016

Πώς επηρεάζει το Brexit τις ελληνικές εξαγωγές και τον τουρισμό...

Μερικές μόλις ώρες μετά από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αναταράξεις σε εξαγωγές, επιχειρήσεις και τουρισμό έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές στην...
ελληνική αγορά.

Από το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, η χρηματιστηριακή αγορά κινείται πτωτικά, παρασυρόμενη από την παγκόσμια «δίνη» και υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 530 μονάδων. Τα μεγαλύτερα «πυρά» των πολιτών δέχονται οι τραπεζικές μετοχές.

«Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαρύ πλήγμα στην ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή οικονομία», σχολιάζει στην Handelsblatt ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας. «Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, λόγω του μικρού μεγέθους και της διάρθρωσης των οικονομικών μας σχέσεων, οι επιπτώσεις του Brexit εκτιμώ ότι θα είναι περιορισμένες», τονίζει ενώ προσθέτει: «γι' αυτό, θεωρώ πως δεν δικαιολογούνται ακραίες και σπασμωδικές αντιδράσεις στην ελληνική αγορά».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνεται ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις χρηματαγορές και είναι έτοιμη να προσφέρει πρόσθετη ρευστότητα, αν χρειαστεί σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα.

Στο μεταξύ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να αναχωρήσει για τη Βασιλεία της Ελβετίας προκειμένου να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη σύνοδο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Στο περιθώριο της συνόδου οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης αναμένεται να επανεξετάσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για την ευρωζώνη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ.


Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου