Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016

Τι πραγματικά είπε η Βάλια Πετούρη για το brexit, τη λίρα και το ευρώ στην ΕΡΤ [βίντεο]



ΥΠΕΣΤΗ BULLYING ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Επικρίθηκε με σφοδρότητα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βάλια Πετούρη για μια φράση που είπε στην εκπομπή της, με καλεσμένο τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα.

Μιλώντας στον καλεσμένο της... Δημήτρη Μάρδα η Βάλια Πετούρη διερωτήθηκε αν η επιστροφή των Βρετανών στη λίρα ενέχει κινδύνους, όπως π.χ. να γίνει η χώρα μας «ακριβή».

Είναι ωστόσο γνωστό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν απέκτησε ποτέ ευρώ και κράτησε το εθνικό του νόμισμα, τη λίρα Αγγλίας.


Η αποστροφή αυτή της δημοσιογράφου προκάλεσε ποικίλα σχόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα αρνητικά και πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διερωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν μια τόσο έμπειρη ρεπόρτερ να μη γνωρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε ποτέ ευρώ αλλά λίρα στερλίνα και δεν ανήκει στην ευρωζώνη.
Η ίδια η δημοσιογράφος δεν απάντησε στα αρνητικά σχόλια αλλά σε κατιδίαν συνομιλίες της ανέφερε ότι το λάθος έγινε εν τη ρύμη του λόγου και ότι στην εκπομπή της, νωρίτερα, έκανε πολλές αναφορές στο βρετανικό νόμισμα, καθώς και ορθές τοποθετήσεις για τους κινδύνους που ενέχει το brexit για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και για την Ελλάδα.
Στο 21:15 λεπτό της εκπομπής της επεσήμανε ότι "Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μην είναι μέλος της ευρωζώνης, είναι όμως ο 3ος "χρηματοδότης" της Ε.Ε., ένα σημαντικό μέγεθος δηλαδή...", γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζει το θέμα.

Στο 21:42 λεπτό επίσης επισημαίνει "Εξ ου και η μη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωζώνη..."

Το λάθος της για το ευρώ και τη λίρα έγινε αργότερα, στο 25ό λεπτό, και ήταν εκ παραδρομής.






Πηγή: Τι πραγματικά είπε η Βάλια Πετούρη για το brexit, τη λίρα και το ευρώ στην ΕΡΤ [βίντεο] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/274520/ti-pragmatika-eipe-i-valia-petoyri-gia-brexit-ti-lira-kai-eyro-stin-ert-vinteo#ixzz4CgwtCQb8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου