Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016

Γιάφκα ηλικιωμένων χειροκροτητών της Ντόρας και του Μητσοτάκη η Νέα ΟΝΝΕΔ

Posted by kalinda


Η επταμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε προ ημερών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με έργο την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της νεολαίας της ΝΔ.

Και αυτό γιατί, όπως καταγγέλλουν πολλοί Οννεδίτες, δεν πρόκειται ....για αντιπροσωπευτικό δείγμα αλλά για πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου της ΝΔ (οι 6 από τους 7 βρίσκονται στα διπλανά γραφεία από το προεδρικό)

λένε με νόημα ενώ υπογραμμίζουν σε μία τέτοια επιτροπή θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να συμμετέχουν πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ και όχι κάποιοι με μικρή διαδρομή στην οργάνωση.

Επίσης προσάπτουν στον Πρόεδρο της ΝΔ, ότι όρισε επτά πρόσωπα τα οποία ηλικιακά έχουν περάσει το όριο, που με βάση το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ μπορούν να ανήκουν στη νεολαία της ΝΔ.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί ακόμα και από πρόσωπα, που ανήκαν σε άλλους πολιτικούς χώρους, να συμμετέχουν σε ένα ολιγομελές σχήμα για την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ μόνο και μόνο γιατί βρίσκονται στο στενό περίγυρό του.

Ο λόγος για τον Βασίλη Τσιατσιάμη ο οποίος ήταν πρόεδρος της Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μετά το 2012 όταν η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στη ΝΔ και διαλύθηκε το κόμμα της ο ίδιος μεταπήδησε στη Δράση του Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Το 2014, μάλιστα, στις Ευρωεκλογές ο Βασίλης Τσιατσιάμης κατέβηκε υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον Πολιτικό Σχηματισμό Γέφυρες που ήταν η σύμπραξη της Δράσης του Θεόδωρου Σκυλακάκη και της Δημιουργίας Ξανά του Θάνου Τζήμερου.

Εξάλλου, ο αδερφός του Βασίλη Τσιατσιάμη, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ήταν γενικός διευθυντής στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημοκρατική Συμμαχία.

Στην επταμελή επιτροπή διορίστηκε, επίσης και η στενή συνεργάτις του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δήμητρα Λυγούρα η οποία, στο Συνέδριο της ΝΔ, εξελέγη με προεδρική στήριξη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και στη συνέχεια μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

Για την ιστορία, η κυρία Δήμητρα Λυγούρα, όπως λένε Οννεδίτες διορίστηκε στο Δήμο της Αθήνας επί Ντόρας Μπακογιάννη και στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 2009, είχε κατατέβει υποψήφια στην Ηλεία.

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, που ορίστηκε και Συντονιστής, Δικηγόρος στο επάγγελμα «χρεώνεται» επίσης στο Γραφείο Μητσοτάκη. Παρά το γεγεονός ότι κάποιοι το αρνούνται γιατί ορίστηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ επί Ανδρέα Παπαμιμίκου όλοι γνωρίζουν ότι ο Νίκος Σωτηρόπουλος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αρχηγία της ΝΔ.

Ο Γιάννης Δελακουρίδης, που συμμετέχει στο «7μελές» όργανο για την Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ δεν έχει απευθείας αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρείται φίλα προσκείμενος. Είναι μέλος του ΕΣΥΝ, (Εθνικό Συμβούλιο Νέων) και ορίστηκε εκεί όταν εμφανίστηκε στην ΟΝΝΕΔ, όπως αναφέρουν αυτοί που ξέρουν, λίγο πριν τη λήξη της θητείας του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Παρόμοια είναι και τα χαρακτηριστικά του Άκη Θεοχάρη. Ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, επί προεδρίας Σάκη Ιωαννίδη και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου ως υπεύθυνος για τις Οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ στο Εξωτερικό.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες, στο 7μελές συμβούλιο δεν τοποθετήθηκε μετά από πρόταση του Σάκη Ιωαννίδη καθώς ο ίδιος δεν ρωτήθηκε ούτε, βεβαίως, του ζητήθηκε να προτείνει κάποια ή κάποιο πρόσωπο.

Ο Πάρις Σκιαδόπουλος, ήταν και αυτός μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου επί προεδρίας Παπανικολάου και στη συνέχεια με Παπαμιμίκο και ανήκει στη στενή επιρροή του Γιάννη Σμυρλή ο οποίος έιναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ.

Τέλος, η Κατερίνα Οικονόμου είναι η μόνη από τους 7 που είχε υπογράψει στις εσωκομματικές εκλογές την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μειμαράκη και ήταν και επανεξελέγη στο πρόσφατο Συνέδριο του Κόμματος μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου