Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016

Φώφη Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χτίζουν «αδιέξοδο δικομματισμό»

Την άποψη πως «απέναντι στα ψέματα και στα αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να αποτελεί λύση η παλινόρθωση της νεοσυντηρητικής πολιτικής της ΝΔ», εξέφρασε κατά τη διάρκεια ομιλίας της το βράδυ της Τετάρτης στο κατάμεστο θέατρο των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, η πρόεδρος... της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Έκανε, δε, λόγο για «αδιέξοδο δικομματισμό» που χτίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που όλο και περισσότερο μοιάζουν ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όπως είπε, αυτοί οι δύο πόλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλληλοτροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά.

«Οι ομοιότητες στην στάση τους δεν είναι τυχαίες και οι δυο τους χέρι-χέρι καταψήφιζαν και κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση. Λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔ παρουσίαζε τις δικές της δήθεν αυταπάτες στα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τέσσερις φορές οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές, κυνηγώντας την εξουσία. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν στροφή στην πραγματικότητα και βεβαίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009 που εκτροχίασε την οικονομία, που χρεοκόπησε τη χώρα», υπογράμμισε.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε πως τους προκάλεσε και χθες στη Βουλή να υπογράψουν την πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τι έγινε στην οικονομία από το 2001 μέχρι σήμερα. Πρόσθεσε, δε, πως ο κ. Μητσοτάκης, παρόλο που δεν ψήφισε τον κ. Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί διαφωνούσε με την πολιτική εκείνης της περιόδου, τηρεί σιγή ιχθύος. «Το περίεργο όμως είναι πως την ίδια στάση κρατά και ο κ. Τσίπρας», συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως «τώρα ζητάμε δύναμη από τους πολίτες για να χαλάσουμε το πάρτι των δύο που βλάπτει τη χώρα». Στη συνέχεια ανέφερε πως με το οδοιπορικό που ξεκίνησε σε όλη την ελληνική περιφέρεια, το μήνυμα είναι καθαρό: πολιτική αναγέννηση, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική αξιοπρέπεια.

Τόνισε ακόμα, ότι χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής, για την αλλαγή και όρων της συμφωνίας. «Εθνική γραμμή», βασισμένη σε μια νέα σχέση κράτους-κοινωνίας-αγοράς, με τους εξής στόχου: Πρώτον, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην αγορά και στην οικονομία, για να πυροδοτηθεί η ανάπτυξη. Δεύτερον, επαναπροσδιορισμός του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% από το 2018, με παράλληλη αλλαγή-βελτίωση των έντονα υφεσιακών και κοινωνικά άδικων όρων του προγράμματος. Τρίτον, επιτάχυνση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση- απομείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα στις αγορές.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε πως «τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε συμφωνία στα επόμενα βήματα για την εθνικά αναγκαία αναγέννηση της Κεντροαριστεράς».

«Δεν αναζητάμε το πάρτι των κομματικών ελίτ, αλλά κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό πολίτη», ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κ. Γεννηματά, τόνισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη «δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας και θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων».

Την ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, παρακολούθησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Χαλκιδική και από τη Θεσσαλονίκη.

Πριν από την ομιλία, η κ. Γεννηματά πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας, όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο, Μανώλη Καρρά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου