Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας τα πάει καλά με το προαύλιο, με την Ολομέλεια έχει πρόβλημα...

Δριμύ κατηγορώ για την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξεταστική επιτροπή...
εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η συζήτηση σας κάνει να αισθάνεστε άβολα τόσο άβολα που ο κ. Τσίπρας δεν πήρε καν τον λόγο και άφησε τον κ. Δραγασάκη στον ρόλο του απολογούμενο. Με το προαύλιο τα πάει καλά με την Ολομέλεια έχει πρόβλημα».

Αιχμές άφησε και για την απουσία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος επισκέπτεται τη Βουλγαρίας, λέγοντας πως «και στη Μογγολία θα πήγαινε για να αποφύγει την παρουσία του στη συζήτηση».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η περίοδος των πρώτων έξι μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ άφησε πολύ βαριά τραύματα στην οικονομία και ότι οι επιπτώσεις μας συνοδεύουν ακόμα. Ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ και οι περικοπές στις συντάξεις είναι το οδυνηρό τίμημα αυτής της καταστροφικής περιόδου, πρόσθεσε.

Ακόμη, προανήγγειλε ότι αν η πρόταση του κόμματός του καταψηφιστεί από την παρούσα Βουλή, «στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει και αυτό είναι δέσμευση της Ν.Δ.».

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Η άρνησή σας να προσυπογράψετε την πρότασή μας η απουσία του κ. Τσίπρα από τη Βουλή γεννά εύλογα ερωτήματα. Φοβάστε κάτι; Δεν πιστεύετε ότι είναι προς το συμφέρον του λαού να μάθουμε τι έγινε αυτους τους εξι μήνες; Όσο μένουν αναπάντητα αυτά τα ερωτήματα τόσο θα οργιάζει η σπέκουλα».

Εξάλλου, τόνισε ότι αντικείμενο της εξεταστικής είναι «να τεκμηριώσουμε το πραγματικό κόστος για την οικονομία από τους τραγικούς χειρισμούς» της κυβέρνησης, το κόστος «του ερασιτεχνισμού, του ψεύδους, του μικροκομματικού τακτικισμού».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι η διαπραγμάτευσή της κόστισε 20 δισ. «Μας φορτώσατε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο» πρόσθεσε.

«Το άυλο κόστος από την τεράστια καταστροφή που προξενήσατε. Μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που έπαιξε το μέλλον της χώρας στα ζάρια. Τραπήκατε σε άτακτη υποχώρηση μπροστά στην καταστροφή».

Διερωτήθηκε «ποιος εχέφρων άνθρωπος θα άφηνε ανεξιχνίαστες τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή».

«Πήρατε εντολή να σκίσετε τα μνημόνια και αποτύχατε παταγωδώς» σημείωσε.

Τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε σχέδιο εξόδου από την κρίση αλλά «μόνο πως θα έρθετε στην εξουσία».
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι γνώριζε από την αρχή ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τις εξαγγελίες του...

naftemporiki.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου