Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

Αλαφούζος προς Νικολόπουλο: Ξέρω τον ρόλο σας...Ενταση στην εξεταστική...


Τι είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στην Εξεταστική για τα δάνεια των τραπεζών

Με την κατάθεση του Προέδρου του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου συνεχίζεται σήμερα η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων.... και των ΜΜΕ.

Ο κ. Αλαφούζος υποστήριξε.... ότι οι τράπεζες και η ελληνική πολιτεία χρηματοδότησαν πέραν της λογικής τους ανταγωνιστές του για να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό πεδίο καταγγέλλοντας μάλιστα συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού τονίζοντας ότι τα υπόλοιπα κανάλια δεν πληρώνουν τις δόσεις τους αλλά μόνο τόκους με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τραπεζικές ενημερώσεις.




Ενταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

Ο  ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ επιτέθηκε στον ανεξάρτητο βουλευτή λέγοντας πως ο Νίκος Νικολόπουλος αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις. «Κύριε Νικολόπουλε ξέρω τον ρόλο σας! Ξεπερνά τα όρια» είπε ο Γιάννης Αλαφούζος με ένταση κατά του βουλευτή.
Απαντώντας ο Νίκος Νικολόπουλος υποστήριξε ότι «ο κ. Αλαφούζος θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη, όπως κλήθηκε ο Μπόμπολας και έφαγε 18 μήνες φυλακή. Και τον κ. Ψυχάρη έχω κατηγορούμενο».
Το «θερμό επεισόδιο» έληξε με τον Νίκο Νικολόπουλο να ισχυρίζεται ότι «τα πιστοποιητικά δεν μου τα δίνει ο Αλαφούζος αλλά ο λαός»…

Αναφερόμενος στον τραπεζικό δανεισμό του ΣΚΑΙ ο κ. Αλαφούζος κατέθεσε διαφορετικά στοιχεία από αυτά που έχουν στα χέρια τους τα μέλη της εξετασικής από τις τράπεζες και συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο ΣΚΑΙ έχει δανειακά υπόλοιπα ύψους 19 εκ. ευρώ και ένα ακόμα προσωπικό δάνειο 7 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας έκανε λόγο για υπόλοιπα 47 εκ. ευρώ.

Ο κ. Αλαφούζος πάντως προκάλεσε αίσθηση καθώς αναλύοντας τον τραπεζικό δανεισμό του ανέφερε ότι έχει λάβει και δάνειο 5 εκ. ευρώ για εταιρεία που παράγει το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων του ΟΤΕ ωστόσο δήλωσε αδυναμία να θυμηθεί το όνομά της.

Ο κ. Αλαφούζος αρνήθηκε ότι ήταν αποτυχημένη η πρώτη απόπειρα ενασχόλησής του με τα ΜΜΕ λέγοντας πως πλήρωσε όλα του τα χρέη ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση εξαγοράς του 7Χ από τον κ. Μπατατούδη είπε ότι όλη η διαδικασία είχε την έγκριση του ΕΣΡ και πως δεν ελέγχεται για αυτό. Στο συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Αλαφούζος είπε για το θέμα ανάκλησης της αδείας του 7Χ από το ΕΣΡ, ότι ο σταθμός είχε θεραπεύσει ο ίδιος το ζήτημα με το ΕΣΡ να επιβάλλει πρόστιμο 100.000 ευρώ αντί ανάκλησης της αδείας και πως ο ίδιος δεν είχε συνδιαλλαγή με την Αγροτική Τράπεζα.

Αίσθηση όμως προκάλεσε και η απάντηση του κ. Αλαφούζου στην ερώτηση του Δ.Καμμένου των ΑΝ.ΕΛ τι θα πράξει σε περίπτωση που ο ΣΚΑΙ δεν πάρει άδεια: Θα συνεχίσουμε να εκπέμπουμε κανονικά. Θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και θα εκπέμψουμε μέσω διαδικτύου. Νομίζω ότι θα έχουμε και μεγαλύτερη τηλεθέαση” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΣΚΑΙ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών κάνοντας λόγο για απόπειρα περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης αλλά σε συγκεκριμένους υποψηφίους: “Θεωρώ την τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι η άδεια καναλιού εξαρτάται από το μέγεθος πορτοφολιού ιδιαίτερα κυνική. Νομίζω ότι όταν μας ανταγωνίζονται νέες εταιρείες με άδηλους πόρους που διερευνώνται δικαστικά, δικαίως θεωρώ ότι διωκόμεθα και ότι υπάρχει προσπάθεια περιορισμού έκφρασης. Όπως επίσης και όταν μπαίνουν άνθρωποι οι οοποίοι έχουν στελέχη κομμάτων. Ο κ. Καλογρίτσας έχει στο φάκελο στέλεχος από το γραφείο του κ. Παππά. Ο κ. Σαββίδης έχει στελέχη του κ. ΚΑμμένου. Όλο αυτό μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Δεν το βρίσκω ορθό να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα σε εργολάβους. Πήραν πρόσφατα δημόσια έργα που κόπηκαν σε μικρότερα τμήματα γιατί δεν είχαν τα κατάλληλα διπλώματα. Και μετά αυτός ο κύριος παίρνει εγγυητική από την Αττικα. Αν όλα αυτά δεν τα βλέπω ως απειλή τότε τι να δω ως απειλή;” είπε ο κ. Αλαφούζος. Λίγη ώρα αργότερα πάντως διόρθωσε όσον αφορά το στέλεχος του κ. Παππά και παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος διευκρινίζοντας ότι εννοούσε τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη και ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου