Κυριακή, Ιουλίου 31, 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ


(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

Έγραφε τότε ο Δημήτρης Ρίζος για το " έγκριτο" ΒΗΜΑ:
" ΔΕΝ μας εκπλήσσει πια το μέγεθος και η χοντροκοπιά της "μαύρης" αντικυβερνητικής προπαγάνδας απ’ όλα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ – εφημερίδες και Κανάλια.
Μας εκπλήσσει όμως όταν αυτή η προπαγάνδα γίνεται από σοβαρούς πολιτικούς (Πασόκους κυρίως) και από σοβαρές εφημερίδες…

ΑΝΤΙ κυρίου άρθρου θα φιλοξενήσω σήμερα το χθεσινό πρωτοσέλιδο από το έγκυρο "Βήμα" και το οποίο ..."βγάζει μάτια"!
Κύριος τίτλος:
"Χρέη 292 δισ. ευρώ αφήνει ο Καραμανλής".
Και "καπέλο" στον κύριο τίτλο:
"Υπερδανεισμός 80 δισ. στην πενταετία"!!!
Ελάτε τώρα να βάλουμε κάτω την απλή λογική:
ΚΑΙ αν ακόμα δεχθούμε ότι το τεράστιο χρέος "φορτώθηκε" από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. με 80 δισ., τα άλλα 212 δισ. που κληρονόμησε η κυβέρνηση Καραμανλή, από ποιους τα κληρονόμησε; Δεν μας τα φόρτωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ;
Αφήστε που και αυτά τα 80 δισ. που καταλογίζονται στην κυβέρνηση Καραμανλή δεν είναι παρά οι τεράστιοι τόκοι από το πασοκικό υπερχρέος των 212 δισ.!..
ΣΑΣ παρέθεσα ένα μόνο από τα αναρίθμητα παραδείγματα, για να αντιληφθείτε ότι η πασοκική προπαγάνδα ξεπέρασε πλέον κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητος. "
Και μάλιστα και από τη σοβαρότερη εφημερίδα, της από εκεί πλευράς…
Για μια ακόμη φορά δημοσιεύουμε τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία:
Την 31/12/2003 το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν 182 δισ. ευρώ και την 31/12/2008 διαμορφώθηκε σε 262 δισ. ευρώ.
Δηλαδή αυξήθηκε κατά 80 δισ. ευρώ.
Πού πήγαν αυτά τα χρήματα:- 50 δισ. πήγαν για την πληρωμή τόκων, στο δημόσιο χρέος που κληρονόμησε η Νέα Δημοκρατία. - 10δισ. πήγαν για την πληρωμή αμυντικών εξοπλισμών που είχαν παραγγελθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί ΝΔ.- 2,5 δισ. πήγαν για χρέη Νοσοκομείων που βρήκε η ΝΔ απόπροηγούμενα χρόνια.- 7 δισ. πήγαν για υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμείαπου είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ
Δηλαδή από τα 80 δισ. τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ
Ακόμη και αν συνυπολογίσουμε το 2009. χρονιά κατά την οποία το Δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά πολύ, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες,λόγω της διεθνούς κρίσης, η συνολική εικόνα δεν αλλάζει. Στο τέλος του 2009, το χρέος ήταν 298 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 116 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2003.
Στο διάστημα 2003 – 2009 οι τόκοι που πληρώθηκαν ήταν 61 δισ. ευρώ, 20 δισ. ήταν οι δαπάνες για εξοπλισμούς, χρέη νοσοκομείων και ταμεία που αναλύσαμε παραπάνω.
'Αλλα 5,2 δις. καλύπτουν τις δαπάνες για την απόκτηση προνομιούχων μετοχών των τραπεζών και την αύξηση κεφαλαίου του ΤΕΜΠΜΕ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και στήριξης του τραπεζικού συστήματος.
Τα υπόλοιπα 30 δισ. περίπου είναι το έλλειμμα του 2009, όπου φρόντισε να το φτάσει το ΠΑΣΟΚ.
... Δείτε περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου