Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016

Oλοκληρο το VIDEO...Συνέντευξη-βόμβα του Νίκου Παππά, τι είπε για το Mega

Eχουμε 8 ιδιωτικά κανάλια που έχει αποδειχθεί με όρους αγοράς ότι δεν είναι βιώσιμα

Συνέντευξη-βόμβα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην ΕΡΤ για τις τηλεοπτικές άδειες στην ΕΡΤ. Δείτε τι είπε για το MEGA.

Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για τις...
τηλεοπτικές άδειες και αρκετά πριν από το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τη δημοπρασία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
«Αν έχουμε κάποια καθυστέρηση, δηλαδή μετά την 11η και 12η, θα είναι καθυστέρηση μιας εβδομάδας γιατί πέφτει και ο 15Αύγουστος μέσα», προσέθεσε ο κ. Παππάς.
Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «αμαρτωλή την ιστορία αδειδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή ερχόμαστε λίγες ημέρες πριν το διαγωνισμό να βρισκόμαστε στην τελική φάση.

Ο αριθμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, «που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Ο κ. Παππάς προσέθεσε πως «μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητά του να σπάσει «η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτών και των τραπεζιτών».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη βιωσιμότητας των καναλιών, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν και έχει αποδειχθεί με όρους αγοράς ότι δεν είναι βιώσιμα.
«Θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός», τόνισε και αναφερόμενος, στο Mega, είπε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη βιωσιμότητα αυτού του σταθμού» και συμπλήρωσε: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο υποστήκαμε επίθεση στο ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων. Να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

Ο υπουργός Επικρατείας, στο τέλος της συνέντευξης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι «ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν είναι κάτι που το κατά το παρελθόν έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα» και πως «πρέπει, με ψυχραιμία και με κάποια απόσταση από το παρελθόν και τις βίαιες ενέργειες που έχουν συμβεί στο παρελθόν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με την ΕΡΤ, να συζητήσουμε ακριβώς το πώς θα μπορέσει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να αποκτήσει μια συνέχεια η οποία θα υπερβαίνει και τον πολιτικό κύκλο».«Δεν είναι ωραίο θέαμα ξέρετε κάθε φορά που αλλάζουν οι κυβερνήσεις να αλλάζουν και οι διοικήσεις. Δεν είναι, καλό πράγμα νομίζω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου