Σάββατο, Αυγούστου 27, 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που στηρίζουν τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Οι υψηλοί προστάτες του Ανδρέα Γεωργίου


Εδώ και ένα σχεδόν μήνα παρακολουθούμε αποσβολωμένοι το σίριαλ που διαδραματίζεται συνεπεία της απόφασης να παραπεμφθεί εκ νέου ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.... για κακούργημα.

Υπενθυμίζουμε πως η υπόθεση για την εμπλοκή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και πρώην στελέχους του ΔΝΤ στην παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας, ξεκίνησε έπειτα από τις καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με τις οποίες το έλλειμμα της Ελλάδας διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4%, ώστε να είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Ιρλανδίας και να επιβληθούν οι σκληροί όροι του μνημονίου στη χώρα.

Και ενώ στελέχη της ΝΔ (Γιάννης Μιχελάκης, Ευάγγελος Αντώναρος, Νικήτας Κακλαμάνης) απροσχημάτιστα έριχναν ριπές εναντίον της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά που αφορούσαν στο σκόπιμο επικοινωνιακό θάψιμο της υπόθεσης και στο σκιώδη ρόλο τους για το εν λόγω ζήτημα, την επόμενη κιόλας ημέρα της νέας παραπομπής οι FT αποκάλυπταν την μεγάλη ανησυχία ευρωπαίων αξιωματούχων χωρίς να κατονομάζονται ενώ η Κομισιόν και η ΕΚΤ φέρονταν να έχουν αντιδράσει πολύ αρνητικά.

Ορδές όψιμων καλοθελητών υποστηρικτών του Ανδρέα Γεωργίου βγήκαν από την κενότητα της ύπαρξής τους για να ταχθούν με σθένος υπέρ του παραπεφθέντος πρώην στελέχους του ΔΝΤ. Χαρακτηριστικές αλλά ουδόλως τυχαίες περιπτώσεις αυτών που κόπτονται για την αθωότητα Γεωργίου οι ακόλουθες:

-Ο Σταύρος Θεοδωράκης-ως σταθερός υπηρέτης συμφερόντων της διαπλοκής-εμμέσως κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση υπέρ Γεωργίου χωρίς να ξεχάσει να επισημάνει πως για τα μνημόνια φταίμε όλοι εμείς που ως μεθύστακες των χωριών μεμφόμαστε την κακή μας μοίρα ενώ οι έντιμοι και φιλάνθρωποι δανειστές μας προσφέρουν χείρα βοηθείας.

-Ο Θοδωρής Σκυλακάκης που εξόφθαλμα φλερτάρει με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, αποφάσισε να θυσιάσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώνει στην απαιτητική ενασχόλησή του με τη Δράση, για να μας πει πως τα €2 δις. της διόγκωσης του ελλείμματος μας μάραναν και πως εν πάση περιπτώσει δεν φταίει ο Γεωργίου.

-Άλλο ένα εξέχον στέλεχος της Δράσης και πρώην βιομήχανος, ο Στέφανος Μάνος, ξεπήδησε από την αφάνειά του για να κουνήσει το δάχτυλο και να ζητήσει από το πολιτικό περιθώριο όπου κατοικοεδρεύει να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί αμέσως η δίωξη και να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεωργίου.

-Συγκινητική μέχρι δακρύων ήταν και η τραγελαφική προσπάθεια της Μιράντας Ξαφά να στηρίξει τον πρώην συνάδελφό της στο ΔΝΤ. Αρθρογράφησε πολλάκις υπέρ του σηκώνοντας το λάβαρο του νεοφιλελευθερισμού και εν ολίγοις κάλεσε τους πιστωτές να παγώσουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας εφόσον συνεχίζονται αυτές οι γελοιότητες της ελληνικής δικαιοσύνης που παραπέμπει εκ νέου τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

-Τέλος, για να ευθυμήσουμε, ας αναφέρουμε και την περίπτωση του «ερίτιμου» Πάσχου Μανδραβέλη με την φαιδρή παρομοίωση του Ανδρέα Γεωργίου με τον Γιόζεφ Κ. της Δίκης του Κάφκα, έργο που μάλλον κάπου ξώφαλτσα υπέπεσε στην αντίληψή του.

24 Αυγούστου 2016.

Με μία παρεμβατική επιστολή η Κομισιόν και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί παίρνουν θέση υπέρ του Γεωργίου, αναφορικά με την παραπομπή του, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές να αμφισβητήσουν δημοσίως τη ψευδή εντύπωση ότι τα στοιχεία αυτά παραποιήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ. Όπως αναφέρεται, παρ’ όλο που η Κομισιόν από θέση αρχής δεν σχολιάζει μια μεμονωμένη εθνική δικαστική υπόθεση, στην περίπτωση αυτή κάνει μία εξαίρεση για απροσδιόριστους λόγους και εκφράζει ανησυχία για τις αναφορές αυτές! Ο αποδέκτης της επιστολής κος Ευκλείδης Τσακαλώτος που εν τω μεταξύ είχε μείνει ενεός με την προκλητική και συγχρόνως εξωθεσμική παρέμβαση της Κομισιόν, ευστόχως εξέφρασε την άποψη ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της.΄

Την ίδια στιγμή, δεν περνάει απαρατήρητη, για τους γνωρίζοντες την αγγλική γλώσσα, η αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σε ξένους κύκλους οι οποίοι κάνουν εκστρατεία υπέρ του Γεωργίου και συγκεντρώνουν χρήματα για την υπεράσπισή του!

25 Αυγούστου 2016

Σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ, η επίτροπος Απασχόλησης Μαριάνε Τίσεν αποκαλύπτει πως το ζήτημα Γεωργίου θα αποτελέσει αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και γι' αυτό και έχει ήδη μπει και στην ατζέντα του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση αυτή είναι πολλά:

-Για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει τόσο απροκάλυπτα σε μία εσωτερική δικαστική υπόθεση ενώ επ’ ουδενί αυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της;

-Για ποιο λόγο εγχώριοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες είχαν προγενέστερα της αποστολής της επιστολής υιοθετήσει την ίδια στάση με αυτή της Κομισιόν που υπαγορεύει στις ελληνικές αρχές να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης και να εκβιάσει επί της ουσίας την απόφασή της;

-Για ποιο λόγο ο κος Γεωργίου θεωρείται τόσο αυτονόητα αθώος; Ας μην ξεχνάμε πως την ίδια περίοδο που ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παρέδιδε στοιχεία στους πιστωτές της χώρας κατείχε και στελεχιακή θέση σε έναν εξ αυτών, το ΔΝΤ. Δεν θα ήταν υπερβολή να τον παρομοιάσουμε με έναν οικονομικό διευθυντή μίας προβληματικής επιχείρησης που ενώ παρέδιδε στοιχεία σε μία τράπεζα για να λάβει χρηματοδότηση με όρους που θα καθορίζονταν βάσει αυτών των στοιχείων παράλληλα εργαζόταν για λογαριασμό της ίδιας τράπεζας. Αν δεν είναι αυτό σύγκρουση συμφερόντων τότε τι είναι;

-Ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι παράγοντες που σπεύδουν να συνδράμουν οικονομικά τον «άπορο» κο Γεωργίου για μία υπόθεση που λογικά θα ενδιέφερε το πολύ τους συγγενείς του αφού όπως διαρρηγνύει τα ιμάτιά του είναι κατάδηλα αθώος;

-Και κυρίως, από πού κι ως που εκβιαστικά συνδέεται η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος με το δικαστικό έλεγχο των έργων του κυρίου Γεωργίου επί προεδρίας του στην ΕΛΣΤΑΤ; Επηρεάζει τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης και την πορεία του προγράμματος ή κάποιοι φοβούνται πως οι σκληροί όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα στηρίχθηκαν σε σαθρές βάσεις που κάποιοι εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα έθεσαν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου