Τρίτη, Αυγούστου 30, 2016

Έφυγε ο «τιτάνας» της κωμωδίας Gene Wilder...


Τιτάνας, έτσι τον αποκαλούν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα για να τον χαρακτηρίσουν. Ο Gene Wilder υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους αν όχι ο...
σπουδαιότερος κωμικός ηθοποιός της γενιάς του. Έφυγε σε ηλικία 83 ετών υποφέροντας από επιπλοκές από τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη «Γυναικάρα με τα κόκκινα» δίπλα στην εκρηκτική Κέλι Λε Μπροκ, αλλά και στο ‘Δεν βλέπω τίποτα δεν ακούω τίποτα» με τον επίσης εξαιρετικό ηθοποιό Ρίτσαρντ Πράιορ.

Ο ανιψιός του Ρίτσαρντ Γουόλκερ Περλμαν τόνισε ότι ο σπουδαίος ηθοποιός δεν έχασε ποτέ την ικανότητά του να αναγνωρίζει αγαπημένα του πρόσωπα εξαιτίας της ασθένειάς του ούτε τα κύτταρά του είχαν εκφυλιστεί τόσο ώστε να μην έχει έλεγχο των σκέψεων και του εαυτού του.



Ήταν δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ πρωταγωνιστώντας στους «Παραγωγούς» του Μελ Μπρουκς ο οποίος τον αποχαιρέτισε μέσω twitter.



Το 1971 υποδύθηκε τον Γουίλι Γουόνκα τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε σύγχρονα ο Τζόνι Ντεπ κι έτσι έγινε γνωστός και αγαπητός ενώ τα παιδιά τον λάτρεψαν.

Γιος ενός Ρωσοεβραίου πρόσφυγα, ο Wilder γεννήθηκε με το όνομα Jerome Silberman στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ το 1933. 


Κοντά του στον θάνατό του ήταν η τέταρτη σύζυγός του Κάρεν μπόγερ, με την οποία παντρεύτηκε το 1991. Η τρίτη σύζυγός του πέθανε το 1989 από καρκίνο ωοθηκών. Το 2000 ο ίδιος είχε υποβληθεί σε θεραπεία για λέμφωμα Χότζκινς...

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου