Τρίτη, Αυγούστου 30, 2016

Δημοσίευμα των New York Times για τις τηλεοπτικές άδειες: "Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ενάντια στο Τρίγωνο της Διαπλοκής"

Τι αναφέρει η έγκριτη εφημερίδα για τη διαδικασία


Εκτενές αφιέρωμα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάνουν οι New York Times, σε ρεπορτάζ με τίτλο "Η Ελλάδα παίρνει μέτρα εναντίον....
του Τριγώνου της διαπλοκής” στην τηλεόραση".

Όπως αναφέρει το έγκριτο Μέσο των ΗΠΑ, "η κυβέρνηση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δηλώνει πως θέλει να πάρει μέτρα εναντίον αυτού που χαρακτηρίζει τρίγωνο της διαπλοκής δημοπρατώντας έναν περιορισμένο αριθμό αδειών στη δημοπρασία που ξεκινά σήμερα".

Ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τη δημοπράτηση των αδειών, ο Νίκος Παππάς, στενός σύμβουλος του Τσίπρα, έχει πει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ρυθμίσει έναν άναρχο τομέα. "Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με τους Eυρωπαίους εταίρους της να διεξαγάγει τη δημοπρασία και πως, «όπως όλοι οι Έλληνες, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα πρέπει τελικά να πληρώσουν το μερίδιό τους", τονίζει ο Υπουργός Επικρατείας σε δήλωσή του στους NY Times.

"Επί 27 χρόνια, τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούσαν χωρίς άδειες. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα κλειστό ολιγοπώλιο κατεστημένων συμφερόντων σε μια αγορά που θα έπρεπε να είχε ανοίξει από την αρχή. Οι φόροι δεν πληρώνονταν, ο δανεισμός ήταν υπερβολικός (περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ) και δεν υπήρχε διαφάνεια", προσθέτει.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και "στο συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας" που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει τον "πλήρη έλεγχο" των ΜΜΕ. "Το άλλοτε πανίσχυρο σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν σέβεται τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου", σημειώνει επίσης η αμερικανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου