Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016

Το θρίλερ με την έναρξη της Super League συνεχίζεται...

Η άμμος στην κλεψύδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου σιγά, σιγά τελειώνει… Το αν είναι μισογεμάτη ή μισοάδεια, εξαρτάται προφανώς από την οπτική γωνία που το βλέπει ο καθένας, ωστόσο η ουσία είναι ...ότι στο πρωτάθλημα της Super League έχει μπει «λουκέτο» κι η χθεσινή ημέρα προκάλεσε και πάλι ανάμεικτα συναισθήματα.


Αν και υπήρχε η προσμονή ότι θα ήταν η ημέρα που θα φαινόταν οριστικά φως στο τούνελ, στο τέλος της παρέμεινε ο… προβληματισμός κι η αγωνία για το αν και πότε θα ξεκινήσει επιτέλους ο φετινός μαραθώνιος.


Η ανεξήγητη απόφαση της ΕΠΟ να ματαιώσει (μισή ώρα πριν την πραγματοποίηση της) την συνάντηση της αντιπροσωπείας της FIFA και της UEFA με τους εκπροσώπους των ομάδων της Σούπερ Λίγκας προκάλεσε τον εκνευρισμό όλων κι ούτε οι καθυστερημένες δικαιολογίες της Ομοσπονδίας έπεισαν κάποιον.
«Το κάναμε για προστατευτεί η διαδικασία εκλογής του προέδρου της Super League (υπάρχει σήμερα έκτακτο ΔΣ), αλλά και για να μην μετατραπεί η κορυφαία αυτή συνάντηση σε πεδίο αντιπαράθεσης και εκλογικής αναμέτρησης μεταξύ εκπροσώπων των ΠΑΕ, βάσει σχεδίου που είχε προετοιμαστεί και προγραμματιστεί προς εκτέλεση από συγκεκριμένα κέντρα» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία με τους εκπροσώπους των ομάδων να κάνουν λόγω για ασέβεια και τον επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής, Κωστάκη Κουτσοκούμνη να εξηγεί ότι «Η ΕΠΟ δεν συναινεί σε αυτή τη συνάντηση με τις ομάδες γιατί ουσιαστικά όποια απόφαση και να παίρναμε δεν θα ήταν σύμφωνη σε αυτή» αλλά να διαβεβαιώνει τους παράγοντες των ομάδων: «Ό,τι και να γίνει ό,τι και να κάνει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα».


Το μεσημέρι συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας η οποία είχε καλέσει τον γνωστό συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο προκειμένου να εξηγήσει σε όλους τι ακριβώς σημαίνει η επίδοση του βουλεύματος που αφορά την υπόθεση για την κάρτα υγείας (και στην οποία εμπλέκονται 6 μέλη του ΔΣ κι ανάμεσα τους κι ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης).
Οι πρώτες διαρροές ανέφεραν ότι ο κ. Αλιβιζάτος ενημέρωσε τα εμπλεκόμενα μέλη του ΔΣ ότι πρέπει να παραιτηθούν, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να κριθεί όλο το συμβούλιο έκπτωτο, ωστόσο η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της παρουσίασε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα καθώς ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου φέρεται να έχει πει ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι αντισυνταγματική, ενώ οι συνεδριάσεις του ΔΣ και της εκτελεστικής μπορούν να συνεχίσουν να γίνονται παρουσία τους…


Παρόλα αυτά οι Τοπολιάτης, Μαζαράκης, Δημητρίου παραιτήθηκαν, όχι όμως και οι Γκιρτζίκης, Προύντζος, Οικονομίδης…


Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι: Προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών οργάνων των επιτροπών των επαγγελματικών ενώσεων (Super League και Football League), αποφασίστηκε όπως αυτές λειτουργούν υπό τριμελή σύνθεση. Κατόπιν τούτου η από 1/8/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων ΕΠΟ με αντικείμενο την ανασυγκρότηση των Πειθαρχικών Επιτροπών δεν θα υλοποιηθεί (καθίσταται άνευ αντικειμένου) με αποτέλεσμα οι λοιπές δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ να παραμείνουν ως έχουν».


Αυτό αρχικά εκτιμήθηκε ως μια μεγάλη υποχώρηση της Ομοσπονδίας καθώς οι αλλαγές στη σύνθεση των πειθαρχικών επιτροπών που είχε επιχειρηθεί στις αρχές του μήνα θεωρήθηκε casus belli από το Υφυπουργείο.
Ωστόσο αργά το βράδυ από την πλευρά του Σταύρου Κοντονή αυτό που διέρρευσε ήταν η δυσαρέσκεια κι ο εκνευρισμός σε σημείο που να αφήνεται να εννοηθεί ότι με τα τωρινά δεδομένα πιο πιθανό είναι να ανακοινωθεί η εκ νέου αναβολή από την επανέναρξη.


Ο Υφυπουργός περίμενε την παραίτηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση της κάρτας υγείας, ενώ επίσης δεν είδε καμία αναφορά για τη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας (την οποία επίσης είχε αλλάξει η ΕΠΟ, αλλά προφανώς θεωρεί ότι ακυρώνοντας την απόφαση για τις άλλες Επιτροπής, περιλαμβάνεται μέσα και αυτή).


Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο να δηλώνει (μέσω διαρροής) το Υφυπουργείο: «Οι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν τη νομιμότητα και τη συνταγματική τάξη. Με δολιχοδρομίες και εκ νέου παρανομίες, όχι μόνο δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκτασή της».
protothema.gr


Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου