Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Ένα μηνιάτικο θα λάβουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Χωρίς λεωφορεία για 11η ημέρα η Θεσσαλονίκη. Στα ύψη η αντιπαράθεση.


Μπουτάρης κατά Σπίρτζη: Δεν μπορεί ο υπουργός να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια 1.000.000 κόσμο στη Θεσσαλονίκη
Προτίθεται να κινηθεί νομικά ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια
Η ανακοίνωση του ΥΠΟΜΕΔΙ. Τι λένε Μπουτάρης, Τζιτζικώστας.

Μήνυμα από τον δήμαρχο της πόλης στον υπουργό Μεταφορών, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ

Μήνυμα στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να τακτοποιηθούν ....οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας και να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους, έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Ζητάμε από τον κ. Σπίρτζη την άμεση καταβολή της υποχρέωσης για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Δεν μπορεί ο υπουργός να αγνοεί αυτή την υποχρέωση και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ένα εκατομμύριο κόσμο στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Μπουτάρης, υποστηρίζοντας πως, σε διαφορετική περίπτωση, ο δήμος θα κινηθεί νομικά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος, εκπροσώπων των επιμελητηρίων και φορέων της πόλης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, στη δική του τοποθέτηση, υπογράμμισε πως αύριο το μεσημέρι οι βουλευτές της ΝΔ σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης θα συναντηθούν στη Βουλή με τον υπουργό κ. Σπίρτζη, από τον οποίο θα ζητήσουν να δώσει λύση στο πρόβλημα του ΟΑΣΘ.


Άγρια κόντρα Σπίρτζη- εργαζομένων για τον ΟΑΣΘ






Για 11η ημέρα συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, εν μέσω σφοδρής κόντρας με τον υπουργό Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων, ενώ τόσο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όσο και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει ότι θα καταβάλει ένα μήνα δεδουλευμένων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών αναζητώντας άμεση λύση, προκειμένου τα χρήματα να μην δεσμευτούν λόγω των φορολογικών και άλλων εκκρεμοτήτων του ΟΑΣΘ και να δοθούν στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΜΕΔΙ, θα κατατεθούν 2.000.000 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας και 1.000.000 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ ταυτόχρονα καλεί φορείς της Θεσσαλονίκης (Περιφερειάρχη, δημάρχους) να καταθέσουν προτάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Επίσης, δόθηκε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ, (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών), μετά την εκταμίευση του ποσού, να ελεχθεί, ότι όλα τα χρήματα κατατέθηκαν στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, προκειμένου να καταβληθεί το ποσό του δεύτερου μήνα δεδουλευμένων και να αποδοθούν στα αρμόδια Υπουργεία οι μισθοδοσίες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Σε ότι αφορά, τα " απαράδεκτα αιτήματα του ΟΑΣΘ για δήθεν οφειλές", τα οποία αναφέρονται σε επιστολή απάντησης προς τον υπουργό Μεταφορών, το υπουργείο υποστηρίζει πως ο Οργανισμός διεκδικεί "χωρίς επαρκή τεκμηρίωση" το δημόσιο σχεδόν 134 εκατομμύρια ευρώ, "δείχνοντας και τον πραγματικό στόχο όσων διαδραματίζονται".
Τζιτζικώστας: Κάνω ακόμη μια έκκληση πριν αναγκαστώ να στραφώ στη Δικαιοσύνη

Έκκληση στην κυβέρνηση, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ για να ξεκινήσουν και πάλι να κυκλοφορούν τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», προτού, όπως είπε, αναγκαστεί να στραφεί στη Δικαιοσύνη.

«Κάνω ακόμη μια έκκληση πριν αναγκαστώ να στραφώ στη Δικαιοσύνη: πρώτον, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή μέρους των χρεών, τουλάχιστον αυτών που αναγνωρίζει, δεύτερον η διοίκηση του ΟΑΣΘ να κατευθύνει αυτά τα χρήματα, μόλις τα λάβει, στην αποπληρωμή των μισθών των εργαζομένων και τρίτον οι εργαζόμενοι να βγουν άμεσα στους δρόμους. Δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί αυτή η ταλαιπωρία του κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ζητά ο Μπουτάρης

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστειλε το δικό του μήνυμα στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας και να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους.

«Ζητάμε από τον κ. Σπίρτζη την άμεση καταβολή της υποχρέωσης για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Δεν μπορεί ο υπουργός να αγνοεί αυτή την υποχρέωση και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ένα εκατ. κόσμο στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα κινηθεί νομικά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως την Τρίτη (27 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος, εκπροσώπων των επιμελητηρίων και φορέων της πόλης.
ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου