Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Ίμπιζα: 16χρονες σκλάβες του σεξ δέρνονταν αν δεν έφερναν 1000 ευρώ την μέρα



Ιερόδουλες ακόμα και στην ηλικία των 16 ετών κρατούταν φυλακισμένες από τους προαγωγούς τους σε μικρά δωμάτια, ενώ ξυλοκοπούνταν με ραβδισμό αν δεν κατάφεραν να φέρουν κέρδη ύψους 1.000 ευρώ την μέρα σε αυτούς που τις εκμεταλλεύονταν.


Τα νεαρά θύματα κρατούνταν φυλακισμένα κατά την διάρκεια του χειμώνα στην ισπανική ενδοχώρα και μεταφέρονταν τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ιμπιζα για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις των τουριστών.



Οι ιερόδουλες υποχρεώνονταν να δουλεύουν έως και 14 ώρες την ημέρα ενώ συνελήφθησαν 24 κατηγορούμενοι για μαστροπεία και εκμετάλλευση ανηλίκων.

Η στιγμή της εφόδου της ισπανικής αστυνομίας έχει καταγραφεί στην κάμερα, όπου για λόγους ασφαλείας και προσωπικών δεδομένων έχουν καλυφθεί τα πρόσωπα των κοριτσιών.



Συνολικά 21 κορίτσια βρέθηκαν να κρατούνται φυλακισμένες σε μικροσκοπικά δωμάτια. Ήταν φτωχά κορίτσια στα οποία οι δράστες είχαν υποσχεθεί δουλειά.

"Αν τα κορίτσια δεν έφεραν 1000 ευρώ την ημέρα, τις έβαζαν να γονατίσουν για ώρες και τις χτυπούσαν με ραβδιά και σκούπες", σημειώνει ο εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας.



Τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν δουλειά στα μικρά κορίτσια με υψηλές απολαβές, κάνοντας ουσιαστικά αδύνατη την πιθανότητα αυτές να αρνηθούν.

Ένα από τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθη στην Γερμανία όπου προσπάθησε να διαφύγει.



Τα λεφτά από το κύκλωμα διοχετεύονταν στην Νιγηρία μέσω Μαδρίτης ενώ 20 τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ισπανία και την Νιγηρία μπλοκαρίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου