Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2016

Έχετε πέτρες στα νεφρά; Κάντε μια βόλτα με το τρενάκι του λούνα παρκ!



Έχετε πέτρες στα νεφρά; Ανεβείτε στο τρενάκι του λούνα παρκ! Τουλάχιστον αυτή την αναπάντεχη λύση προτείνουν οι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Μπορεί να χρειαστούν βέβαια πολλές βόλτες αλλά τελικά δεν αποκλείεται οι πέτρες ...να γίνουν παρελθόν. Την ιδέα δοκίμασε ο ουρολόγος δρ David Wartinger με την ομάδα του σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο νεφρού από σιλικόνη γεμάτο ούρα και τρεις πέτρες διαφορετικού μεγέθους.

Επί χρόνια ο δρ Wartinger άκουγε ασθενείς του να υποστηρίζουν ότι οι τρελές βόλτες με τα τρενάκια του λούνα παρκ τους βοηθούσαν. Κάπως έτσι αποφάσισε και ο ίδιος να δοκιμάσει αν αυτό συμβαίνει. Χρειάστηκε να κάνουν περί τις 60 βόλτες για να εξετάσουν το αν ευσταθεί η υπόθεσή τους και τελικά κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η παράδοξη αυτή μέθοδος μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

«Οι βόλτες με το τρενάκι του λούνα παρκ μετά από θεραπείες όπως η λιθοτριψία και πριν από προγραμματισμένες εγκυμοσύνες μπορεί να προλάβουν τη διόγκωση των λίθων και τις επιπλοκές από την απόφραξη της ουρήθρας» αποφαίνονται οι ερευνητές στα συμπεράσματά της έρευνάς τους που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση της American Osteopathic Association.

Σύμφωνα μάλιστα με τις μετρήσεις των ειδικών η διέλευση των λίθων διευκολύνονταν στα πίσω καθίσματα (63,89%) του τρένου συγκριτικά με τα μπροστινά (ποσοστό διέλευσης 16,67%).

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου