Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Όλ. Γεροβασίλη: Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ «Παραιτηθείτε»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο Euro2day.gr, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τη διευθέτηση του χρέους, ενώ επιτίθεται στη ΝΔ για τη στάση που κράτησε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, σχολιάζοντας ....ότι «τελικά, αυτό που παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ "Παραιτηθείτε"».

«Όλον αυτόν τον καιρό μας κατηγορούσαν ότι στήνουμε τη "νέα διαπλοκή" και ότι προορίζουμε τον κ. Καλογρίτσα σε ρόλο "καναλάρχη του ΣΥΡΙΖΑ". Μετά και την τήρηση των αυστηρών κανόνων της αδειοδότησης, βάσει των οποίων ο κ. Καλογρίτσας βρέθηκε εκτός, τους έμεινε μόνο η δημόσια ομολογία τους, ότι υπήρξε πράγματι "παλιά διαπλοκή" και η ΝΔ τη νοσταλγεί. Αυτό όμως λέγαμε ήδη από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ότι βάζουμε τέλος στο παλιό και στο σάπιο» υπογραμμίζει η κ. Γεροβασίλη.

«Η αυστηρότητα των προδιαγραφών του διαγωνισμού, ο έλεγχος και η τήρηση των κανόνων, δεν έχουν προηγούμενο για τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας», λέει και ξεκαθαρίζει πως την αναλυτική διερεύνηση του «πόθεν έσχες» έχει τη δυνατότητα να κάνει μόνο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. «Έχει περάσει προ πολλού η εποχή που η κοινή γνώμη διαμορφωνόταν αποκλειστικά μέσα από την τηλεόραση. Ακούστηκαν αδιανόητες υπερβολές από κάποια -μονοθεματικά πλέον και αποκλειστικά περί αδειών- δελτία ειδήσεων. Πραγματικά θλιβερή ωστόσο ήταν η εικόνα της αντιπολίτευσης. Ειδικά στο θέμα των αδειών, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται -επιτρέψτε μου το νεολογισμό- καναλαρχότερη του καναλάρχη» δηλώνει χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για το δανειακό πρόγραμμα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είπε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες και πόσο ο κόσμος είχε κουραστεί από ένα πενταετές πρόγραμμα προσαρμογής. Ήδη από τη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού του 2015 δώσαμε τον αγώνα να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η επιβάρυνση των Ελλήνων πολιτών» υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι υπήρξαν ελαφρύνσεις για τα χαμηλομεσαία εισοδήματα, ενώ πάρθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη «το ζητούμενο, από την αρχή, ήταν να σταθεροποιηθεί άμεσα η ελληνική οικονομία και να περάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην ανάκαμψη», ενώ είπε ότι κάθε επόμενη αξιολόγηση είναι ευκολότερη της προηγούμενης καθώς τα δύσκολα έχουν περάσει. Αναφερθείσα στο ζήτημα του χρέους δήλωσε: «Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από την τήρηση των όρων των συμφωνιών. Η προθεσμία για τη συνολική ρύθμιση του χρέους, δεν είναι εξαγγελία του πρωθυπουργού. Αποτελεί μέρος των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς, από τον περασμένο Μάιο, και θα γίνει μέχρι το τέλος του 2016. Το επανεπιβεβαίωσε χθες και ο Γάλλος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί» σημείωσε.

Για τα εργασιακά η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, καθώς η έκθεση της Επιτροπής Ανεξάρτητων Ειδικών που παραδόθηκε χθες, ενισχύει τη θέση μας και στους τρεις άξονες της διαπραγμάτευσης. Δηλαδή τα ζητήματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του συνδικαλιστικού νόμου και των ομαδικών απολύσεων» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου