Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2016

Ο επόμενος, κρίσιμος στόχος της ΝΔ



Οι κρυφές εισηγήσεις, η στρατηγική Κυριάκου, τα επόμενα βήματα.


Στην κρίσιμο κομμάτι των Δημοσίων Υπαλλήλων ετοιμάζονται να «απλώσουν δίχτυα» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στη ΝΔ, εκτιμώντας, προφανώς, ότι η δημοσκοπική διαφορά που έχουν μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο μέσα...
από τα «γκισέ» του Δημοσίου.

Για τους καλά γνωρίζοντες, η χάραξη της συγκεκριμένης στρατηγικής που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, μόνο τυχαία δε θεωρείται, αφού προήλθε μετά από αλλεπάλληλες εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο του κόμματος και αρκετές «κλειστές» συσκέψεις.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, άλλωστε, επενδύει σημαντικά στο συγκεκριμένο άνοιγμα, αφού, όπως διέρρεαν χθες κύκλοι του στα parapolitika.gr, «το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων, πέρα από βαρόμετρο σε κάθε εκλογική μάχη, αποτελεί και την κοινωνική εκείνη ομάδα που διαμορφώνει το ‘κλίμα’ της επικαιρότητας».

Εξάλλου, το πρώτο δείγμα των μελλοντικών του προθέσεων το έδειξε ο Κυριάκος από τη ΔΕΘ, όταν και σε χαρακτηριστικό κομμάτι της ομιλίας του υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα κράτος που, ανάμεσα στα άλλα, «θα αξιολογεί και θα επιβραβεύει τους καλύτερους υπαλλήλους». Στη συνέντευξη τύπου της περασμένης Κυριακής, μάλιστα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, φρόντισε να επαναλάβει τη δέσμευσή του ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο». Με αυτόν τον τρόπο, ο Πρόεδρος της ΝΔ, επεχείρησε να αποτινάξει τη ρετσινιά των απολύσεων, χαρακτηριστικό που τον ακολουθεί από τις ημέρες της θητείας του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αμέσως μετά τη Θεσσαλονίκη, η συνέχεια δόθηκε στα γραφεία της Πειραιώς και στη μυστική σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο γραφείο του για να γίνει «το ταμείο» του περάσματος από τη ΔΕΘ. Σε αυτήν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr, συμμετείχαν, πέραν του Κυριάκου, ο σύμβουλος στρατηγικής Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Διευθυντής του γραφείου του Μιχάλης Μπεκίρης, ο στενός του συνεργάτης Θανάσης Νέζης και ο Διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

Κατά τη διάρκεια αυτής, ελήφθη η απόφαση για εμβάθυνση στη συγκεκριμένη στρατηγική, αφού, πέραν των άλλων, η εξαγγελία του Προέδρου της ΝΔ για αναστολή όλων των προβλεπόμενων αυξήσεων στους υπαλλήλους του Δημοσίου, ήταν κάτι που έπρεπε με κάποιο τρόπο να «ξεπλυθεί». «Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για τον ιδιωτική οικονομία και τον ελεύθερο επιχειρηματία. Καλώς ή κακώς, στη χώρα, έχουμε μισό εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μπορούμε να τους βάζουμε συνέχεια απέναντι. Έχουμε ανάγκη να τους φέρουμε κοντά», ήταν μια από τις εισηγήσεις προς τον Μητσοτάκη. Και η ανάγκη αυτή, μάλιστα, έγινε ακόμα μεγαλύτερη στη συνέχεια, αφού, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχασε την ευκαιρία και, με επίσημες διαρροές, έσπευσε να κάνει λόγο για μια Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που «θα προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις μισθών».

Για το σκοπό αυτό, στην Πειραιώς, φρόντισαν να βιαστούν. Ετοίμασαν πλήρη επιχειρηματολογία για το θέμα, την οποία και διένειμαν μυστικά το βράδυ της Τετάρτης σε όλα τα στελέχη τους εμφανίζονται στα κανάλια, προκειμένου να επικοινωνηθεί. Το «ραβασάκι» με την επιχειρηματολογία της ΝΔ, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα parapolitika.gr, εμπεριέχει 6 σημεία. Η βασική τους ιδέα, εδράζεται στο στοιχείο ότι, παρά τις αυξήσεις Τσίπρα, ο δημόσιος υπάλληλος είναι χειρότερο σημείο σήμερα, από ότι θα είναι με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας:

«Η αλήθεια είναι ότι, πέραν των προσλήψεων συγγενών και φίλων (βλέπε Καρανίκα) και των αυξήσεων στους λίγους εκλεκτούς του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η μεγάλη πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων υφίσταται, σήμερα, τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. 1. Ο δημόσιος υπάλληλος, που βγαίνει σε σύνταξη θα δει, όπως όλοι οι Έλληνες, δραματική μείωση της σύνταξής του Είναι και αυτός θύμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχόταν 13η σύνταξη και έκοψε όλες τις συντάξεις. 2. Ο δημόσιος υπάλληλος είναι ταυτόχρονα ΚΑΙ καταναλωτής. Άρα, πληρώνει, και αυτός, τον αυξημένο Φ.Π.Α., από τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ μέχρι τα τρόφιμα, το κρασί και τον καφέ. Είναι και αυτός θύμα της ακρίβειας που προκάλεσε η αύξηση των έμμεσων - και πιο άδικων – φόρων, που επέβαλε η Κυβέρνηση. 3. Ο δημόσιος υπάλληλος, που έχει κι ένα χωράφι στο χωριό, θα πληρώσει φέτος αυξημένο ΕΝΦΙΑ., ενώ, 4. Αδικείται, όταν δεν αξιολογείται, ώστε να ανέβει αξιοκρατικά στην ιεραρχία(…) 5.Ο δημόσιος υπάλληλος είναι ταυτόχρονα ΚΑΙ γονέας. Εισπράττει, συνεπώς, και αυτός τις συνέπειες των επιλογών της Κυβέρνησης στην Παιδεία. 6.Κατά τον ίδιο τρόπο, ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνει τα σπασμένα των επιλογών της Κυβέρνησης στην Υγεία και στην κοινωνική πολιτική. Όπως όλοι μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μυστικό σημείωμα της Πειραιώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου