Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

Στόχος ένας νέος χάρτης στα ερτζιανά...


Τα πράγματα στα ραδιόφωνα και τη μελλοντική τους αδειοδότηση είναι σαφώς πιο ήρεμα σε σχέση με εκείνα της τηλεόρασης. Και θα κυλήσουν, εκτός απροόπτου, το ίδιο ήρεμα και στην πορεία.

Λογικό θα έλεγα, η διαπλοκή στα...
ραδιόφωνα είναι αμελητέα, ανύπαρκτη.

Πολλώ δε μάλλον που οι ειδησεογραφικοί ραδιοσταθμοί έχουν υποχωρήσει τόσο σε αριθμό όσο και σε ακροαματικότητα. Η κυβέρνηση εδώ λοιπόν το πηγαίνει εντελώς διαφορετικά.

Συναντήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων της Αττικής, έκαναν μια πρώτη συζήτηση και ζήτησε τις προτάσεις τους.

Για τις συχνότητες, για τις άδειες, για οτιδήποτε. Είμαστε ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο όπως καταλαβαίνετε. Σε πολύ καλό κλίμα όμως, χωρίς καχυποψία.

Οι ραδιοσταθμοί σε σύγκριση με τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν μια μεγάλη διαφορά: δεν είναι και δεν μπορούν να είναι πανελλαδικής εμβέλειας.

Γι' αυτό και χωρίζονται ανά νομό. Είναι από τεχνικής άποψης η μπάντα των FM έτσι δομημένη και δεν υπάρχει άμεσα η δυνατότητα για πανελλαδική κάλυψη.

Εκτός κι αν άλλαζε ο χάρτης των ερτζιανών παντού στην Ελλάδα, «έσβηναν» όλα τα τοπικά ραδιόφωνα και ξεκινούσαμε από την αρχή.

Ετσι ώστε ο Real 97.8 λόγου χάριν να κατοχύρωνε παντού στη χώρα τη συχνότητα των 97.8 Mhz και να έβγαινε μέσω αναμεταδοτών.

Είναι φύσει αδύνατον και για πρακτικούς ακόμα λόγους. Οσα ακούστηκαν επομένως για πανελλαδικές ραδιοφωνικές άδειες στερούνται σοβαρότητας.

Το πρώτο που πρέπει να σχεδιαστεί πάντως και γρήγορα είναι ο χάρτης συχνοτήτων. Σε όλη την Ελλάδα.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έχει δεσμευτεί γι' αυτό.

Είναι το πρώτο στάδιο. Και μετά θα περάσουμε στην επικείμενη αδειοδότηση, άνευ δημοπρασίας εκτός απροόπτου.

Ελπίζουμε στα ραδιόφωνα η κυβέρνηση να προνοήσει και να κρατήσει μερικές συχνότητες για κοινωνικές ομάδες, για συνεταιρισμούς κ.ο.κ.

Να μην είναι όλες κερδοσκοπικού χαρακτήρα, να μη θεωρείται το... πορτοφόλι το κυριότερο κριτήριο για άδεια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Κανελλόπουλου ΕΔΩ...

Πηγή: efsyn.gr


Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου